Najljubše palačinke, nad katerimi smo navdušeni vsi v družini. So puhaste od znotraj in hrustljave od zunaj. Kefir jim da tisto nežnost, vanilja in čokolada pa tisto posebno aromo. Z njimi pričaramo najboljši nedeljski zajtrk, prilegajo pa se tudi ob popoldanski kavici.
Odlične so prelite z medom, posute z oreščki in postrežene s svežim sadjem. Božansko.
- 300 g BIO pšenične bele moke
- 30 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 2 jajci
- 100 ml kefirja ali tekočega jogurta
- 250 ml mleka
- 60 g masla
- čokoladne kapljice

Priprava:
1. Maslo raztopite in ohladite na sobno temperaturo.
2. V višji posodi stepite jajca, dodajte kefir in mleko, premešajte ter na koncu dodajte še raztopljeno maslo.
3. V ločeni večji posodi zmešajte vse suhe sestavine (moko, sladkor, vaniljev sladkor, pecilni prašek in sol).
4. Dodajte kefirjevo mešanico in čokoladne kapljice ter z metlico dobro premešajte.
5. Segrejte večjo ponev, namažite jo z maslom in nadevajte štiri manjše kupčke pripravljene mase.
6. Ko se spodnji del obarva zlato rjavo in se na zgornji strani začnejo delati mehurčki, palačinke obrnite. Videli boste, da so se palačinke dvignile in da so slastno hrustljave.
7. Zmanjšajte temperaturo in pecite na drugi strani še približno 30 sekund.
8. Nadaljujte, dokler vam ne zmanjka mase.
9. Po želji palačinke okrasite s sadjem, smetano ali javorovim sirupom, ampak tudi brez dodatkov so palačinke odlične.
Recept @vila_natura