Sezona češenj je tukaj in to je naš namig, kako jih porabiti, ko jih bo preveč.
Naš recept za češnjeve rezine vključuje dva naša izdelka: 5-žitne kosmiče (gre za mešanico 5 najboljših kosmičev, ki dajo rezinam odlično teksturo) in pšenično belo moko. Sočne češnje odlično harmonirajo s podlago rezin iz kosmičev in moke. Res popolna kombinacija za mehke, sočne, a rahlo hrustljave rezine, ki bodo razveselile male in velike sladkosnede. Idealne bodo tako za zajtrk, sladico ali sladek poletni prigrizek. Uporabite jih lahko tudi za meal prep, saj se odlično obnesejo tudi čez par dni.
Sestavine za 8 kosov:
- 1 žlica BIO 5 Ž kosmičev
- 1 žlica BIO pšenična bela moka
- 100 g jabolčne češane
- 50 g kokosovega olja
- 2 žlici medu
- 1 čž vanilje
- 1 čž pecilnega praška
- ščep soli
Sestavine za češnjev nadev:
- 400 g češenj
- 2 žlici medu
- 1 čž limoninega soka
- 2 čž koruznega škroba
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 °C in pekač obložimo s papirjem za peko.
2. V večji skledi zmešamo kosmiče, moko, pecilni prašek, sol, vaniljo, čežano, kokosovo olje in med. Mešamo, dokler ne dobimo vlažne, rahlo drobljive mase.
3. ⅔ mase razporedimo in potlačimo v dno pekača.
4. Češnje razpolovimo in izkoščičimo ter v skledi združimo z limoninim sokom, medom in koruznim škrobom.
5. Češnjevo mešanico enakomerno razporedimo čez osnovo. Po vrhu potresemo preostanek ovsene mase in rahlo pritisnemo.
6. Pečemo 35–45 minut, da robovi lepo porjavijo.
7. Ohladimo vsaj 1 uro, nato narežemo na 8 kosov.
Nasvet za serviranje:
1 kos rezine serviramo na krožniku skupaj s poljubnim jogurtom in po želji dodamo še npr. arašidovo maslo.
Uživajte v tem čudovitem zdravem priboljšku.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club