Loading..

Tokrat pa malo drugačna pizza. Doma pripravljeni masi iz BIO pirine polbele moke smo dodali zuccini bučke.
Nekoliko nenavaden, a resnično izviren recept. Priprava je enostavna, okus pa neverjetno osvežujoč.



Sestavine za 3 pizze:

  • 175 g BIO pirine polbele moke
  • 3 bučke
  • 4 srednje velika jajca
  • 1 žlička soli
  • 2 žlički česna v prahu
  • 7 g pecilnega praška


  • Sestavine za nadev:

  • 150 g naribane mozzarelle
  • svež paradižnik ali paradižnikovi pelati
  • sveža bazilika
  • origano


  • Priprava:

    1. Bučke operite in naribajte ter jih stresite v posodo skupaj z žličko soli.
    2. Pustite jih stati 10 minut, nato jih ožemite, da spustijo vso odvečno vodo.
    3. V posodo zraven bučk dodajte jajca, sol, česen v prahu, pecilni prašek in vse skupaj dobro premešajte, da dobite gosto zmes.
    4. Z rokami razdelite testo na tri dele (sestavine recepta so za tri pizze). Testo enakomerno razporedite po predhodno namaščenem pekaču.
    5. Pekač postavite v pečico za 20 minut na 180 stopinj.
    6. Po 20 minutah vzemite pizzo iz pečice, jo bogato obložite z mozzarello, paradižnikom in posujte z origanom ter ponovno postavite v pečico za 10-15 minut oz. dokler se sir lepo ne stopi in nekoliko zapeče.
    7. Ko je pizza pečena, jo nekoliko ohladite, narežite na 8 kosov in že uživajte v pripravljenem obroku.

    Dober tek!

    * * *
    Recept je pripravila @everyday_breakfast_club

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    Checkboxes
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino