Malo nenavadno – bučke in kruh!
Še posebej, ker ne gre za običajni kruh, ampak pecivo v obliki kruhove štruce. Čeprav običajno srečamo bučke v kaki slani jedi, pa je prijetno včasih poskusiti kaj novega in vključiti tako sestavino v sladki recept. Bučka je našemu kruhu dala neverjetno sočnost in svežino, ki bo trajala tudi, če kruha ne bo zmanjkalo v enem dnevu.
Bučka tudi poskrbi za povečano hranilno vrednost in po njeni zaslugi v receptu ni niti kapljice olja.
Sestavine:
- 220g BIO pšenična polbela moka
- 300g naribane zelene bučke
- 100ml rastlinskega napitka (npr. ovseni)
- 90g kokosovega sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 1 žlička cimeta
- 2 jajci
- ščep soli
- 75g čokoladnih kapljic
- maslo
- marmelada
Priprava:
1. Pečico predhodno segrejte na 180 °C.
2. V veliki posodi ubijte dve jajci in dodajte mleko, vaniljev ekstrakt in kokosov sladkor ter vse skupaj penasto umešajte. V posodo nato presejajte moko, pecilni prašek, cimet in mlete orehe ter ponovno dobro premešajte.
3. Nato vzemite bučko, jo dobro operite in naribajte ter takoj vmešajte v preostalo maso. Na tej točki v maso po želji vmešajte tudi čokoladne kapljice.
4. Maso nato prelijte v pekač za kolač, ki ga predhodno obložite s peki papirjem in posujte z dodatnimi čokoladnimi kapljicami.
5. Kruh pecite v pečici 45-50 minut oz. dokler ni kruh pečen. To preverite tako, da naredite test z zobotrebcem. Zobotrebec preprosto zapičite v kruh, če se masa ne sprime na zobotrebec, je kruh pečen in ga lahko vzamete iz pečice.
6. Počakajte, da se kruh nekoliko ohladi in ga nato servirajte skupaj z arašidovim maslom in marmelado ali uživajte v njem kar brez dodatkov, saj je kruh že sam po sebi odličnega okusa.