Že nekaj časa preizkušamo recepte za čokoladno pecivo in ta recept je res najboljši. Priprava je hitra
in enostavna, vse sestavine pa so praktično vedno v shrambi.
Kar pa se tiče peciva, pa je res prava popolnost – sijajno, mehko in polno bogatih okusov.
Browniji so tako sočni, da se kar topijo v ustih. Zmanjkajo pa vedno prehitro.
Sestavine za manjši pekač (25x20cm):
- 60 g BIO pšenične bele moke
- 200 g čokolade za kuhanje
- 30 g kakava
- 130 g masla
- 80 g sladkorja
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
- 3 jajca
- ščep soli
- soda bikarbona (le rob konice noža)
- 130 g kremnega sira
- žlica sladkorja v prahu
Priprava:
Pečico segrejemo na 180°C. Na sopari raztopimo čokolado in maslo ter dodamo sladkor. Dobro premešamo. Rahlo ohladimo, nato dodamo vaniljevo aromo in dve jajci ter z metlico dobro premešamo.
Posebej zmešamo moko, kakav, sol in sodo bikarbono. V blenderju zmiksamo kremni sir, eno jajce in sladkor v prahu. Ohlajeni čokoladni masi dodamo mešanico z moko, dobro premešamo, nato dodamo še mešanico s kremnim sirom.
Pekač navlažimo s par kapljicami vode ter obložimo s peki papirjem (voda bo pomagala, da se papir lepo prileže). V pekač vlijemo maso in pečemo 30 minut. Pečene brownije vzamemo iz pečice in dobro ohladimo.
Nato jih razrežemo na kocke in postrežemo z marmelado ali sladko smetano. Odlični bodo ob čaju ali kavici.