Sestavine:
- 100g BIO 4 žitni kosmiči
- 50g kokosove moke
- 1 zrela banana
- 100ml rastlinskega mleka (npr. ovsenega)
- 1/2 zavitka limoninega sladkorja
- 2 žlici medu
- 150g jogurta po okusu
- jagodna marmelada
- nasekljani mandlji
- meta in mikrozelenje za dekoracijo
Priprava:
Pečico predhodno segrejte na 180 °C. V posodo dajte zmečkano banano, med, mleko in limonin sladkor ter vse skupaj premešajte.
Nato dodajte še kokosovo moko in 4 žitne kosmiče ter ponovno zmešajte. Maso pustite stati 10 minut, da se kosmiči nekoliko “napijejo” in nastane gosta zmes.
Nato modelčke za muffine naoljite ali obložite s peki papirjem. Maso razdelite v 8 modelčkov in jo z rokami razporedite po modelčku tako, da je v sredini vdolbina. Pekač postavite v pečico za 10 minut.
Ko so posodice zapečene počakajte, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih servirajte s kokosovim jogurtom, marmelado in nasekljanimi mandlji.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club