V dolgih poletnih dneh, ko vrtovi prekipevajo od svežega pridelka, je pravi čas za preprosto, a okusno testeninsko solato. Recept za prijetno in okusno poletno jed vključuje vso svežino zelenjavnega vrta in seveda odlične ekološke testenine brez jajc. Vroče poletje je namreč čas, ko nas najbolj navduši prav taka nežna, sveža jed, ki združuje vse najboljše, kar ponuja poletje. Od češnjevih paradižnikov, paprike in kumare, do osvežilnega preliva z bio jabolčnim kisom in mešanico aromatičnih zelišč.
Recept je odličen tudi za meal prep, saj solata v zaprti posodi na hladnem zdrži več dni.
Sestavine za preliv: Čas priprave: 25 minut brez ohlajanja 2. Testenine skuhajte po navodilih z vrečke, odcedite, prelijte z malce olja, da se ne bodo sprijemale, jih premešajte ter popolnoma ohladite. 4. V skledi zmešajte vse sestavine ter posujte s parmezanom. 5. Nasvet: če pustite solato na hladnem čez noč, bo vpila preliv ter postala še bolj aromatična.
Sestavine za solato:
Količina: 4 kom
Priprava:
1. Najprej naredite preliv tako, da enostavno zmešate vse sestavine za preliv. Dajte na stran.
3. Medtem narežite zelenjavo – paradižnik in kumaro na četrtine, papriko na kocke, šalotko na trakove, mozzarello pa na polovice.
Ta zanimivi recept je za nas pripravila @lasanja