Keksi z limono so kot majhni sončni žarki med vsemi prazničnimi keksi. Za razliko od čoko razpokančkov, katere povaljamo v sladkorju v prahu pred peko, limonine kekse povaljamo v sladkorju po peki. Lahko enkrat, lahko dvakrat ali celo trikrat. Večkrat jih povaljamo, bolj bodo izgledali kot prave snežne kepe.
Ti prikupni, osvežujoči keksi s svojo podobo takoj pričarajo zimski utrip. Ker so prijetno majhni, gredo kar celi v usta, kjer se dobesedno stopijo. Odlični so ob skodelici kave ali čaja in se prilegajo k vsakemu prazničnemu izboru piškotov.
To so resnično eni najbolj preprostih keksov kar smo jim pekli. Ne boste potrebovali valjarja, modelčkov za piškote ali katere koli druge posebne opreme, ne bo treba čakati, da se masa strdi v hladilniku… Največ časa vam bo vzelo tehtanje sestavin, ostala priprava je gotova v petih minutah.
Postopek v par korakih: Sestavine za kroglice (za en pekač oz. 20 kroglic): Priprava: 2. Z mikserjem stepajte maslo, sladkor v prahu, sol, ekstrakt vanilje in limonino lupinico, dokler ne postane puhasto, približno nekaj minut. 3. Dodajte moko in mešajte, dokler se sestavine ne združijo. 4. Nazadnje gnetite še z roko, da dobite lepo oblikovano kroglo. 5. Iz mase naredite 20 enakomerno velikih kroglic, jih v rokah povaljajte in polagajte na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Kroglice so naj približno 1 centimeter narazen, ker se bodo med peko le malo razlezle. 7. Pustite, da se delno ohladijo na pekaču, preden jih nežno predate na rešetko za hlajenje. 8. Rahlo tople kekse povaljajte v sladkorju v prahu. Na rešetki ohladite do konca in jih hladne povaljajte še enkrat.
*Kremasto umešamo maslo, sladkor, sol, vaniljo in limonino lupinico.
*Dodamo moko.
*Iz kepe testa delamo majhne kroglice.
*Pečemo le na kratek čas.
*Še tople povaljamo v sladkorju v prahu.
*Ohlajeno ponovno povaljamo v sladkorju v prahu.
1. Pečico segrejte na 180 stopinj.
6. Pecite 11 minut. Piškoti bodo še vedno svetli in zelo mehki, ko jih je potrebno vzeti iz pečice, zato jih ne pecite preveč.
Recept @vila_natura