Loading..

Če obožujete riževe narastke, vas bo navdušil naš recept narastka malo drugače. Inspiracija za ta proseni narastek je lešnikova potica. Dodali smo ji rozine, jabolka in cimet ter tako ustvarili pravo poezijo okusov.
Ta recept lahko pripravite za celo družino ali pa samo zase in uživate v čudovitem zajtrku čez teden.


Sestavine:

  • 200g BIO prosene kaše
  • 400 ml rastlinskega napitka
  • 90 g rozin (namočene v rumu, po želji v vodi)
  • 3 naribana jabolka
  • 50 g mletih lešnikov
  • 250 ml vode
  • 1 žlička cimeta
  • ščep soli


  • Sestavine dodatki:

  • kokosov jogurt
  • beljakovinski mandljev namaz s cimetom



  • Priprava:
    V kozici segrejte vodo in rastlinski napitek (mleko). Ko zavreta, ju solite in zakuhajte proseno kašo. Med kuhanjem v proseno kašo dodajte 3 naribana jabolka, cimet in rozine.
    Ko je kaša kuhana, ji vmešajte še tri jajca, nato pa vse skupaj postavite v veliko keramično posodo ali pekač primeren za peko v pečici. Pekač predhodno premažite z maslom ali kokosovim oljem.

    Maso okrasite z dodatnimi rozinami in lešniki, nato pa vse skupaj postavite v pečico za 30 minut na 180 stopinj.
    Ko je narastek pečen, počakajte, da se ohladi.
    Nato pa ga po želji še izpopolnite z žlico kokosovega jogurta in beljakovinskim mandljevim namazom Breakfast Club.

    * * *
    Recept je pripravila @everyday_breakfast_club

    * * *

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    Checkboxes
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino