Ni boljše poletne jedi kot je solata. Če za pripravo solate uporabimo testenine ali kaše, dobimo samostojni obrok, ki bo hranljiv ter hkrati lahkoten. Ta recept deluje po principu "mix & match", torej iz danih komponent sestavimo sebi najljubšo solatno kombinacijo in dobimo božansko poletno jed.
-
Sestavine za testeninsko solato:
- 250g BIO durum polžkov
- 100g jogurta (navadni, grški jogurt ali kisla smetana)
- 100g rukole
- 2 žlički pesta iz bazilike
- sol in poper po okusu
Sestavine za preliv:
- 5g BIO lanenega olja
- 10g BIO jabolčnega kisa
- 20g tahinija (sezamove paste)
- 10g gorčice
- voda (toliko, da dobiš željeno konsistenco)
- sol, poper, česen v prahu
Dodatki po želji:
Pečen krompir, zelena solata, rukola, redkvice, paradižnik, popečeni piščančji trakci, krutoni…
Priprava:
Testenine skuhajte po navodilih. Ko so kuhane, jih dobro sperite pod tekočo vodo in popolnoma ohladite. Ohlajenim testeninam primešajte pesto, jogurt, rukolo ter sol in poper po okusu. Nato pripravite preliv za solato. V posodico dajte vse sestavine za preliv in jih dobro premešajte. Vode dodajte toliko, da dobite željeno konsistenco. Začinite po svojem okusu. Solato postrezite samostojno ali z dodatki: pečen krompir, zelena solata, rukola, redkvice, paradižnik, popečeni piščančji trakci in krutoni.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club