Loading..


Ni boljše poletne jedi kot je solata. Če za pripravo solate uporabimo kaše, dobimo bogat samostojen obrok, ki bo zdrav, hranljiv ter hkrati lahkoten.
Naš današnji recept ima za osnovo kašo iz ekološkega ovsa. Oves je pomembno živilo v zdravi prehrani. Kaša je mogoče manj znana od kosmičev, a ravno iz kaše v postopku kosmičenja dobimo kosmiče. Ovseno kašo oz. oluščeni oves je dobro večkrat vključiti v zdrav jedilnik in priprava solatnega krožnika s kašo je ena izmed zanimivih možnosti. Dodajte kaši še kakšno vašo najljubšo sestavino in dobili boste božansko poletno jed.




    Sestavine za 1 porcijo:

  • 100g BIO ovsene kaše
  • pest naribanega parmezana
  • ščep soli
  • 500-700g vode
  • 1 jajce
  • 1/2 zrelega avokada
  • sezam
  • rožmarin, poper (začimbe po izbiri)
  • zelenjava po izbiri






Priprava:

1. Ovseno kašo, ki se je namakala v hladni vodi vsaj 3 ure, dajte v posodo z vodo.

2. Rahlo posolite in kuhajte približno 45 minut oz. tako dolgo, da se kaša napihne, zmehča in zgosti.

3. Ko je kaša kuhana, dodajte parmezan in premešajte, da se stopi.

4. Ovseno kašo postrezite še toplo s kuhanim jajcem, avokadom, začimbami, sezamom, kalčki…


Dober tek!

* * *
Recept je pripravila @ninazorcic

* * *

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino