Ni boljše poletne jedi kot je solata. Če za pripravo solate uporabimo kaše, dobimo bogat samostojen obrok, ki bo zdrav, hranljiv ter hkrati lahkoten.
Naš današnji recept ima za osnovo kašo iz ekološkega ovsa. Oves je pomembno živilo v zdravi prehrani. Kaša je mogoče manj znana od kosmičev, a ravno iz kaše v postopku kosmičenja dobimo kosmiče. Ovseno kašo oz. oluščeni oves je dobro večkrat vključiti v zdrav jedilnik in priprava solatnega krožnika s kašo je ena izmed zanimivih možnosti. Dodajte kaši še kakšno vašo najljubšo sestavino in dobili boste božansko poletno jed.
-
Sestavine za 1 porcijo:
- 100g BIO ovsene kaše
- pest naribanega parmezana
- ščep soli
- 500-700g vode
- 1 jajce
- 1/2 zrelega avokada
- sezam
- rožmarin, poper (začimbe po izbiri)
- zelenjava po izbiri
Priprava:
1. Ovseno kašo, ki se je namakala v hladni vodi vsaj 3 ure, dajte v posodo z vodo.
2. Rahlo posolite in kuhajte približno 45 minut oz. tako dolgo, da se kaša napihne, zmehča in zgosti.
3. Ko je kaša kuhana, dodajte parmezan in premešajte, da se stopi.
4. Ovseno kašo postrezite še toplo s kuhanim jajcem, avokadom, začimbami, sezamom, kalčki…
Recept je pripravila @ninazorcic