Čeprav že ime zveni bolj jesensko, je drobljenec enkraten v vseh letnih časih. Še posebej, ko nam je za nekaj sladkega, a vseeno lahkotnega. Drobljenec je tudi enostaven in hiter za pripravo. V našem receptu je kar nekaj naših ekoloških sestavin, posebno aromo pa mu da jabolčni sok iz starih sort jabolk.
Sestavine:
- 100 g BIO ovsenih kosmičev in BIO drobni ovseni kosmiči
- 1dcl BIO jabolčnega soka
- 85 g BIO pšenične bele moke
- 4 jabolka
- 4 žličke cimeta
- 2 žlički medu
- 60 g rjavega sladkorja
- 120 g masla
- ščep soli
Priprava:
Olupite jabolka, jih narežite na krhlje in položite v lonec. Dolijte jabolčni sok, dodajte še 2 žlički cimeta in med ter kuhajte dobrih 15 minut. Nato odcedite. V ločeni posodi zmešajte ovsene kosmiče, moko, rjavi sladkor, 2 žlički cimeta in sol. Maslo stopite in ga prelijete čez pripravljeno mešanico ter dobro premešajte, da nastane enakomerna zmes.
Pečico segrejte na 200 ˚C. Velik pekač obložite s peki papirjem. Nanj najprej enakomerno razporedite kuhana jabolka, na jabolka pa še mešanico kosmičev. Pecite približno 30 minut oziroma tako dolgo, da je drobljenec zlato rjavo zapečen.
Recept je pripravila: @tajasgoods