

-
Sestavine za testo:
- 250g BIO pšenične bele moke
- 250g BIO pirine polbele moke
- polovico kocke svežega kvasa
- žlička sladkorja
- 100ml mleka
- 2 jajci
- 120g stopljenega masla
- sol
- 50g sončničnih semeni
- 20ml hladno stiskanega sončničnega olja i
- 120g sveže špinače
- 30 g bazilike
- 1 strok česna
- sok polovice limone
- sol
- poper
Sestavine za pesto:
Priprava:
Kvas razdrobimo v malo vode in dodamo žličko sladkorja. Pustimo da se naredi kvasac. Moko presejemo v posodo, dodamo vzhajan kvas, mleko, jajca in maslo. Dodamo sol in dobro premešamo. Preložimo na površino in dobro gnetemo 10 minut. Testo damo nazaj v posodo in
pustimo vzhajati 1 do 1,5 ure.
Za pesto damo v sesekljanik svežo špinačo in baziliko. Dodamo še 30g sončničnih semena, česen, sok limone in sončnično olje. Zmeljemo do gladkega, solimo in popramo po okusu. V narejen pesto dodamo cela sončnična semena.
Ko je testo vzhajano, ga razvaljamo v pravokotnik. Enakomerno premažemo s pestom in zvijemo v rolico. Prerežemo po dolžini in prepletemo. Preložimo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo 40minut pri 200 °C.
Recept je pripravila: @tajasgoods