Če želite svojim najdražjim pripraviti sanjski zajtrk, potem obvezno specite bagelse. Gre za okroglo pecivo z luknjo na sredini, katerega posebnost je, da se najprej skuha in nato speče, zaradi česar je testo bolj kompaktno. Bagelsi so odlični za bogato obložene sendviče, ki z zdravimi, pisanimi dodatki nikakor ne bodo dolgočasni.

![]()
Sestavine:
- 250g BIO kamutove moke
- 250g BIO pšenične bele moke
- 1 žlička soli
- 300 ml vode
- 7g suhega kvasa
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 3 žliče olivnega olja
- BIO 5Ž kosmiči za posip
![]()
Priprava:
1. V večji posodi najprej zmešajte obe moki, sol, kvas in sladkor. Počasi dodajajte mlačno vodo in gnetite 5-8 minut, da dobite gladko testo. Pokrijte in pustite vzhajati v toplem prostoru približno 1 uro.
2. Testo razdelite na 8 delov, oblikujte kroglice in jim s palcem v sredino naredite luknjo. Pokrite pustite na pomokani površini vzhajati še 15-20 minut.
3. Medtem v plitvi posodi zavrite vodo, v kateri pokuhajte bagelse. Vsakega kuhajte 1 minuto na vsaki strani in pazite, da se med tem ne dotikajo dna posode.
4. Zložite jih na pekač, obložen s peki papirjem, premažite z olivni oljem in posujte s kosmiči. Pecite 15-18 minut na 200°C.

Recept je za nas pripravila @hranazapticke











