Skleda polna raznolike zelenjave, zdravih ogljikovih hidratov in beljakovin predstavlja uravnotežen obrok, ki bo potešil lakoto in nas nasitil za dlje časa. Skleda mora biti seveda tudi okusna, za kar dodatno poskrbijo pražena semena in zanimiv preliv. Skleda iz prosene kaše bo odlična za lahkotno in zdravo poletno kosilo.
Sestavine za dve osebi:
- 100g BIO prosene kaše
- 1 glava zelene solate
- 1 kumarica
- 100g češnjevega paradižnika
- 100g naribanega korenčka
- 100g brokolija
- 200g popečenih kozic (opcijsko)
Sestavine za preliv:
Sestavine za posip:
Priprava:
Natrebite in operite zeleno solato, kumarice narežete na kolobarje, češnjev paradižnik razpolovite, korenček naribajte. Brokoli skuhajte in ohladite.
Tako pripravljeno zelenjavo dajte v večjo skledo. Kot vir zdravih ogljikovih hidratov uporabite BIO proseno kašo. Kuhajte jo v slanem kropu, v katerem naj vre približno 10 minut. Kašo odcedite in nekoliko ohladite, preden jo uporabite v solati. Po želji lahko skledo obogatite še s popečenimi kozicami (popecite jih v ponvi na žlici olja ter začinite s soljo in poprom).
Nato pripravite gorčični preliv za solato. Vse sestavine za preliv zmešajte skupaj in začinite po okusu. Za posip uporabite mešanico praženih semen. Na ponvi segrejte žlico olja in na njej prepražite semena. Semena solite po okusu in jih na nizki temperaturi pažite tako dolgo, da dobijo lepo zlato barvo. Pražena semena pustite, da se ohladijo.
Solato servirajte in uživajte v polnovrednem obroku.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club