Sestavine:
- 100g BIO bučnih semen
- 6 jajc
- 6 velikih žlic sladkorja (ali sladila po želji)
- 1 vaniljev sladkor z okusom limone
- 400g kisle smetane
- zelišča in začimbe
- pecilni prašek
- limonin sok
Priprava:
Jajca stepemo z mešalnikom. Dodamo slakor, vaniljiev sladkor. Buna semena v multipraktiku zmeljemo v ‘moko’, ki jo z metlico nežno vmešamo v spenjeno maso. Dodamo pecilni prašek in vlijemo maso v namaščen pekač ali na peki papir.
Pečemo pri 180 °C približno 15 min.
Pripravimo nadev za rolado. V kislo smetano vmešamo sladkor in limonin sok. Premešamo.
Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, namažemo z nadevom in zvijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi in narežemo na rezine.
Dober tek!