Loading..


Ti kakavovi keksi niso posebni le na videz, ampak tudi po sestavinah. Ste že kdaj pekli pecivo s konopljinim oljem in lanenimi semeni? Tako izvirni in posebni so recepti Natalije Jeraj.




Sestavine (16 keksov, p: 7 cm cca.):

Testo
Suhe sestavine:

Tekoče sestavine:

  • 100 ml mleka
  • 40 ml BIO konopljinega olja
  • 1 jž masla iz oreščkov (mandljevo/arašidovo/idnsijskih oreščkov)
  • 2 jž rastlinskega sladila (agava/javor/stevia/jabolčna karamela)


  • Fila

    • Vaša najljubša marmelada (na vsak keks po 1 JŽ oz. 1 ½ JŽ na 1 par keksov).




    Priprava:
    1. V večjo posodo, skozi cedilo presejemo moko, dodamo sodo, kakav in lanena semena. Vse skupaj z žlico dobro premešamo.
    2. V manjši posodi združimo vse tekoče sestavine, po zaporedju, kot so zapisane zgoraj. Z vilico jih gladko premešamo, da se medseboj dobro povežejo.
    3. Tekočo zmes vlijemo v posodo s suhimi sestavinami, najprej premešamo z žlico, nato z rokami testo dobro pregnetemo (po potrebi dodamo še malo moke (testo se preveč lepi) oz. mleka (testo je presuho).
    4. Pregneteno testo položimo med 2 peki papirja in ga razvaljamo na debelimo cca. 5-10 mm. Z modelčki za kekse oblikujemo željene oblike (npr. krog) in kekse polagamo v pekač, obložen s peki papirjem.
    5. Ko porabimo vso testo, kekse pečemo v pečici 8-10 min pri 180 °C.
    6. Ko so pečeni, jih pustimo na sobni temepraturi, da se ohladijo, nato pa jih namažemo oz. nadevamo z marmelado. Po želji jih okrasimo še s suhimi brusnicami in maslom iz oreščkov.
    7. Hranimo v zaprti posodici na sodbi temperaturi ali na hladnem.

    Uživajte v okusih!

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    Checkboxes
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino