Ta recept je za vse ljubitelje “kašastih zajtrkov”, vendar tokrat z malo drugačno kašo kot običajno. Ovsene kosmiče smo namreč zamenjali s pirinim rižkom. Pirin rižek je preprosto odlična zamenjava za ovsene kosmiče, čeprav je malo bolj na “zob”, vendar kljub temu zelo okusen. Prav tako pa vsebuje vse potrebno, da bo zajtrk zdrav in hranljiv.
Sestavine:
- 100g BIO pirinega rižka
- 150ml ovsenega mleka (ali navadnega)
- 250ml vode
- 2 zreli banani
- 1 žlička vanilje
- 1 žlica medu
- 100g zamrznjenih gozdnih sadežev
Priprava:
Pirin rižek nasipamo v lonec, ga prelijemo z vodo ter namakamo čez noč. Zjutraj rižek dobro speremo in prelijemo z ovsenim mlekom ter vodo.
Lonec pristavimo na ogenj in zavremo. Ko pirin rižek zavre, v lonec vmešamo dve pretlačeni banani, vaniljo in zamrznjene gozdne sadeže. Vmes pogosto premešamo in pazimo, da se nam rižek ne prilepi na dno. Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo. Seveda je dodamo toliko, da dobimo željeno teksturo.
Pirin rižek kuhamo 30 minut oziroma dokler se ne razkuha. Ko je pirin rižek kuhan, vanj vmešamo med in vse skupaj serviramo v skodelico skupaj z dodatkom gozdnih sadežev, kokosovega jogurta, granolo in kokosovim čipsom.