Že tradicionalno pečemo pri nas za rojstne dni cheesecake. Ampak pri nas cheesecake ni vsakokrat enak, saj radi eksperimentiramo z podlago, pa tudi s topingom. Tako smo že pekli cheesecake s podlago iz ovsenih kosmičev in topingom s figami; pa takega s podlago iz pirine moke in topingom iz indijskih oreščkov; pa tudi takega s podlago iz mandljev ter topingom z malinami. Delali smo celo cheesecake s polento.
Tokratni cheesecake je nekoliko bolj fit varianta s podlago iz ovsene moke, s kremo brez sladkorja in s topingom iz višenj ????. Recept za ta cheesecake vsebuje manj maščob, več beljakovin in skoraj nič sladkorja. Tu taka kombinacija pričara okusno in zaradi sestavin tudi bolj zdravo torto.
Sestavine za tortno dno: Sestavine za kremo: Sestavine za toping: Priprava: 2. Vse sestavine za podlogo stresite v posodo in z rokami dobro pregnetite, da dobite enotno gmoto testa, ki ga po dnu pekača za torto enakomerno razporedite. S pomočjo kozarca testo pritisnite ob podlago. 3. Pekač postavite v pečico za 10 minut. Med tem časom pripravite kremo. 4. Za kremo vse sestavine (razen jajc) iz seznama stresite v posodo in z ročnim mešalnikom miksajte nekaj minut. 5. Nato od stalnem mešanju dodajte še tri jajca. 6. Pripravljeno maso zlijte v tortni pekač na pečeno ovseno dno in vse skupaj pecite nadaljnjih 50 minut na 160 stopinj. 7. Med peko pripravite še topping iz višenj. V kozico dajte zamrznjene višnje in jih počasi segrevajte. 8. Ko so popolnoma segrete in spustijo vodo, jih zavrite in prelijte z mešanico vode, eritritola in koruznega škroba. Ponovno zavrite in postavite na stran. 9. Pečen cheesecake prelijte z višnjevim topingom in popolnoma ohladite. Najboljše kar čez noč v hladilniku.
Priprava:
1. Pečico predhodno segrejte na 180 stopinj.
10. Potem pa samo še uživajte!
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club