Sestavine za 4 osebe:
- 500g BIO durum polžkov
- 500g mletega mešanega mesa
- 2 veliki čebuli
- 1 paprika
- 2 korenčka
- 500g pelatov
- 250ml vode
- 1dl suhega rdečega vina
- 2 žlici BIO sončničnega olja
- 2 žličke domače vegete
- 1 žlička peteršilja
- 1 žlička zelene
- 1 žlička bazilike
- 1 lovorjev list
- 1 žlička sladkorja
- sol in poper po okusu
Začimbe:
Priprava:
Čebulo drobno sesekljamo, korenje in papriko narežemo na čim manjše koščke. V velikem loncu segrejemo olje in na njem popečemo čebulo, dokler ne postekleni. Nato dodamo korenje in papriko ter pražimo nekaj minut. Dodamo še meso. Solimo, popramo, dodamo lovorjev list ter pražimo približno 10 minut. Zalijemo z rdečim vino in kuhamo, dokler vino ne povre. Nato zalijemo z vodo in pelati, dodamo začimbe in pustimo omako kuhati vsaj 30 minut.
Medtem ko se omaka kuha, skuhamo testenine po navodilih. Uporabimo velik lonec. Naši BIO durum polžki so brez jajc, zato bodo kuhani v par minutah. Polžke dobro odcedimo. Postrežemo po želji kot makaronflajš ali ločeno. Odlična solata k takemu kosilu je BIO rdeča pesa in sveže nariban parmezan.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club