Loading..

Piškotov se ne branimo v katerem koli letnem času. Še posebej takih energijsko bogatih, ki so odličen prigrizek za na pot, na izlet, za v šolo ali službo. Ni boljšega kot so domače dobrote.
V tem receptu so uporabljeni 4 žitni kosmiči, ki jih po želji lahko nadomestimo z ovsenimi, pirinimi, ječmenovimi ali rženimi kosmiči in tako piškote prilagajamo svojemu okusu. Preprost in hiter recept za katerega je potrebno le pol ure. Piškoti vas bodo navdušili, saj so hrustljavi, a hkrati rahli in izjemnih okusov.

bučni keksi



Sestavine:

  • 200g BIO 4 žitnih kosmičev 
  • 4 JŽ mandljevega masla
  • 1/2 ČŽ soli
  • 2 JŽ medu
  • 2 zvrhane žlice mandljevega jogurta
  • 100 g oluščene pistacije










Priprava:
V mikserju zmiksamo kosmiče, dodamo maslo, sol in med ter vse skupaj premešamo do gladkega. Zmes prestavimo v večjo posodo, dodamo jogurt in z žlico dobro premešamo. Dobimo lepljivo maso, ki jo z rokamo po občutku oblikujemo v 20 kroglic.
Na podlagi grobo sesekljamo pistacijo, nato pa vsako kroglico posebaj položimo na pistacijo in s prsti pritisnemo navzdol, da kroglico sploščimo, pistacija pa se prime na vrhnji del keksa.
Kekse postavljamo na velik pekač obložen s peki papirjem in jih pripravljene za peko damo v pečico za 8 minut na 180 ⁰C brez ventilacije. Pustimo, da se keksi ohladijo in uživamo v njihovem naravnem okusu.

Recept je pripravila @sladko_je_raj.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino