Piškotov se ne branimo v katerem koli letnem času. Še posebej takih energijsko bogatih, ki so odličen prigrizek za na pot, na izlet, za v šolo ali službo. Ni boljšega kot so domače dobrote.
V tem receptu so uporabljeni 4 žitni kosmiči, ki jih po želji lahko nadomestimo z ovsenimi, pirinimi, ječmenovimi ali rženimi kosmiči in tako piškote prilagajamo svojemu okusu. Preprost in hiter recept za katerega je potrebno le pol ure. Piškoti vas bodo navdušili, saj so hrustljavi, a hkrati rahli in izjemnih okusov.
Sestavine:
- 200g BIO 4 žitnih kosmičev
- 4 JŽ mandljevega masla
- 1/2 ČŽ soli
- 2 JŽ medu
- 2 zvrhane žlice mandljevega jogurta
- 100 g oluščene pistacije
Priprava:
V mikserju zmiksamo kosmiče, dodamo maslo, sol in med ter vse skupaj premešamo do gladkega. Zmes prestavimo v večjo posodo, dodamo jogurt in z žlico dobro premešamo. Dobimo lepljivo maso, ki jo z rokamo po občutku oblikujemo v 20 kroglic.
Na podlagi grobo sesekljamo pistacijo, nato pa vsako kroglico posebaj položimo na pistacijo in s prsti pritisnemo navzdol, da kroglico sploščimo, pistacija pa se prime na vrhnji del keksa.
Kekse postavljamo na velik pekač obložen s peki papirjem in jih pripravljene za peko damo v pečico za 8 minut na 180 ⁰C brez ventilacije. Pustimo, da se keksi ohladijo in uživamo v njihovem naravnem okusu.