Loading..


Sestavine:

  • 200g BIO pirine bele moke ali BIO pšenične bele moke
  • 50 g mletih orehov, mandljev ali lešnikov
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • vaniljev sladkor
  • 1 žlička cimeta
  • cimet
  • 1 dcl BIO sončničnega hladno stiskanega olja
  • polovica vrečke pecilnega praška
  • 1 večje jabolko, žlica sladkorja in malo cimeta

  • Priprava:
    V posebni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in mlete orehe, mandlje ali lešnike. Sladkor, jajci in vaniljev sladkor penasto stepemo v mešalniku, dodamo olje in ponovno premešamo. Dodamo preostale že pripravljene sestavine.

    Če želimo dobiti vzorec, dodamo žličko cimeta samo eni polovici mase. Maso nato izmenično vlivamo v model, ki smo ga dobro namastili in potresli z drobtinami. Po vrhu mase potresemo z 1 x 1 cm velikimi jabolčnimi koščki, ki smo jih prej zmešali s sladkorjem in malo cimeta. Pečemo v prej ogreti pečici na 180 °C približno 60 minut.

    K temu enostavno pripravljenemu pecivu se bo prilegel kozarec domačega BIO grozdnega soka.

    Dober tek!

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    Checkboxes
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino