Naše tokratne palačinke so dejansko obleče jabolka z maso za palačinke. Glavna sestavine te mase je polnozrnata ovsena moka, ki je od navadne moke bolj hranljiva, saj ima več vlaknin in manj ogljikovih hidratov.
Rezine jabolk smo namočili v to čudovito maso iz ovsene moke in kefija ter tako dobili izvirno in osvežilno sladico, ki bo prijala tako za začetek dneva kot tudi po kosilu.
Sestavine za 10 palačink: Nato pa samo še uživajte!
Dodatki:
Priprava:
1. Vse sestavine za palačinke (moka, kefir, jajce, vaniljev sladkor, sol in med) zmešamo skupaj, da dobimo gladko maso.
2. Jabolko izkoščičimo in narežemo na tanke rezine.
3. Jabolčne rezine previdno namočimo v pripravljeno maso in jih spečemo na predhodno namaščeni ponvi.
4. Oblečena jabolka serviramo na krožnik skupaj z žlico jogurta in sladkamo z medom.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club