Današnji recept je preprost ričet, ki zahteva zelo malo vašega časa. Super je, če ga naredite v večjih količinah, saj se v hladilniku ohrani nekaj dni in je tako odlična priložnost za meal prep.
Če pa mu želite podaljšati obstojnost, ga spravite v porcijske posodice in zamrznite (hranite ga lahko do 3 mesece). Tako imate hranljivo in hitro kosilo vedno pri roki, ko pridete sestradani iz službe ali šole.
Sestavine za 6 porcij:
Začimbe:
1. Ješprenj čez noč namakamo v vodi. 2. Začnemo z rezanjem šunke ali druge mesnine. Korenje in krompir olupimo in narežemo na poljubno velike koščke. 3. Segrejemo ponev in na žlici olja prepražimo šunko, korenje in namočen ješprenj. 4. Posujemo z začimbami in zalijemo z jušno osnovo. Po potrebi med kuhanjem dodajamo tekočino. 5. Pokrijemo lonec in kuhamo 30 minut na srednjem ognju. 6. Zadnjih 10 minut dodamo fižol in krompir ter kuhamo dokler se krompir ne skuha. 7. Ko je krompir kuhan, poskusimo ričet in po potrebi dosolimo in dodatno začinimo. 8. Potem pa samo še uživamo in dober tek💛
Priprava:
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club