Naš najljubši domači musli recept za zajtrke z zanimivimi idejami za serviranje. To musli mešanico morate obvezno imeti v shrambi za tiste SOS obroke ali ko veste, da greste zjutraj na pot in potrebujete meal prepan zajtrk. Recept in priprava sta tako preprosta, končni izdelek pa kot bi jedel zajtrk iz kakšnega “brunch placea” na Baliju.
V muesli mešanico so uporabili naš posebni izdelek, ki smo mu dali ime BIO 5 Ž kosmiči – ker združuje pet izbranih vrst kosmičev iz naših ekoloških pražit: ovsene kosmiče, pirine kosmiče, ječmenove kosmiče, kosmiče iz enozrnice in kosmiče iz dvozrnice.
Zaradi svoje pestrosti so 5 Ž kosmiči odlični za pripravo zdravega jutranjega obroka, iz njih pa smo delali še marsikaj drugega: torto, pecivo z grozdjem, domačo granolo, presne kroglice, žitne ploščice…
Sestavine za muesli mešanico:
- 200g BIO 5 Ž kosmičev
- 50g BIO lanenih semen
- 50g BIO bučnih semen
- 30g konopljinih semen
- 80g nasekljanih lešnikov
- 70g suhih brusnic
- 70g pripravljene muesli mešanice
- 200g grškega jogurta
- vanilja po okusu
- 1 manjše jabolko, narezano na rezine
- 1 žlička medu
Sestavine za jabolčni muesli zajtrk:
Količina: za 6 porcij
Čas priprave: 15 minut
Shranjevanje: muesli mešanico hranitev v shrambi 1 mesec; pripravo za zajtrk pa v hladilniku do 3 dni
Priprava:
1. V veliki posodi za shranjevanje zmešamo skupaj 5Ž kosmiče, lanena, bučna in konopljina semena ter nasekljane lešnike in brusnice.
2. Posodico zapremo, pretresemo in mešanico shranimo v shrambo.
3. Ko želimo pripraviti zajtrk, je za en obrok dovolj 70 gramov pripravljene musli mešanice. Zmešamo z grškim jogurtom, vaniljo in narezanim jabolkom. Dobro premešamo in shranimo v hladilnik čez noč. Naslednje jutro prelijemo po vrhu z medom, obložimo po želji z dodatnim sadjem in oreščki.
Zajtrk lahko pripravljamo vsak dan sproti ali ga pripravimo na začetku tedna v večji količini in hranimo v hladilniku do 3 dni.
Veganska različica:
70 g musli mešanice namočimo v 250 ml poljubnega rastlinskega napitka, dodamo kokosovo moko in agava sirup. Premešamo in postavimo v hladilnik.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club