KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Torta čokoladne sanje


Že ob pogledu na to čudovito torto se ti kar pocedijo sline, a ne?
Pa veš, da je pripravljena iz kosmičev in ne iz moke? In to iz našega edinstvenega izdelka BIO 5Ž kosmiči. Izdelku smo tako ime, ker združuje pet izbranih vrst kosmičev iz naših ekoloških pražit: ovsene kosmiče, pirine kosmiče, ječmenove kosmiče, kosmiče iz enozrnice in kosmiče iz dvozrnice.
Zaradi svoje pestrosti so 5 Ž kosmiči odlični ne le za pripravo zdravega jutranjega obrok, pač pa tudi za domačo granolo, žitne ploščice, presne kroglice in seveda z malo domišljije tudi za tako čudovito kreacijo, kot je ta torta, ki je polna odličnega okusa in zdravih sestavin!



Sestavine (tortni pekač premera 18-20 cm):
Testo

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 200 g 5 žitnih kosmičev
  • 100g suhih fig
  • 100g suhih datljev
  • 100ml kokosovega mleka

Malinina plast

  • 250 g zmrznjenih malin
  • 50 ml kokosovega mleka
  • 1 ½ ČŽ gostila agar

Čokoladna plast

  • 300 g temne čokolade
  • 50 ml kokosovega mleka
  • 400 ml kokosovega mleka iz pločevinke (predhodno - čez noč odprtega v hladilniku, da se mleko strdi)




Priprava:
1. Testo pripravimo tako, da v multipraktiku najprej grobo premešamo indijske oreščke in jih presujemo v večjo plastično posodo. Nato gladko premešamo še kosmiče in jih dodamo masi oreščkov. Na koncu gladko premešamo še fige, datlje in mleko ter zmes vlijemo v posodo. Vse skupaj z rokami dobro pregnetemo in nadevamo v pekač (ni potrebe, da ga namastimo) tako, da pokrijemo dno in robove pekača, kot da bi pripravljali testo za pito. Pekač postavimo na hladno, dokler ne pripravimo nadeva.
2. Malinino plast pripravimo tako, da v ponvi na majhnem ognju maline in mleko kuhamo do vretja in tik pred vretjem dodamo agar. Konstantno mešamo, da se nam ne pojavijo grudice. Odstavimo iz ognja in zmes vlijemo v testo v pekaču. Vse skupaj hranimo nazaj na hladno, za prbl. 30 min, da se strdi.
3. Medtem pripravimo še čokoladno plast tako, da v ponvi segrejemo mleko, dodamo čokolado in kuhamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi in se sestavini dobro povežeta. Prelijemo čez plast malin in hranimo nazaj v hladilnik za 3-4 ure, da se zadnji nadev ohladi in strdi.
4. Ko je vse skupaj pripravljeno, tortico vzamemo iz hladilnika, z nožem zarežemo ob okvirju pekača, da se testo od njega lepo loči. Okvir odstranimo in tortico po želji okrasimo z orehi in arašidovim maslom (kot je prikazano na slik).

Narežemo na kose in uživamo v sanjski sladko – kiselkasti kombinaciji okusov.

Recept pripravila: @sladko_je_raj

Uživajte!

Dodaj odgovor