Loading..

Špageti z olivnim oljem, baziliko in češnjevim paradižnikom


Špageti so naš zelo priljubljen izdelek in jih res večkrat vključimo v naš jedilnik. Odlični so predvsem kot samostojna jed s kako omakico ali pestom. Včasih jih pripravljamo tudi z mesnimi kroglicami ali z rakci v chili omaki.
Ko nas pa priganja čas, je super ta recept. Potrebujemo le dobro olivno olje, baziliko ter nekaj češnjevih paradižnikov.
Ta recept je idealen za dneve, ko je potrebno na hitro pripraviti kosilo. Taki špageti so enostavni za pripravo, so okusni, a lahkotni obenem in se bodo prilegli v vsakem letnem času.



Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g BIO durum špagetov
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 1 žlička sušene bazilike
  • pest sveže bazilike
  • 3 žlice dobrega olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • BIO sončnično olje




Priprava:
1. V velikem loncu zavrite večjo količino vode, ki jo dobro posolite in ji dodate žličko BIO sončničnega olja.

2. Špagete položite v vrelo vodo in pustite, da ponovno zavrejo. Kuhajte 6 minut na majhnem ognju. Na polovici kuhanja gnezda z vilico nežno razgrnite. Špagete dobro odcedite.

3. V lončku premešajte olivno olje, sušeno baziliko, sol in poper.

4. Češnjeve paradižnike razpolovite.

5. Z omako prelijte odcejene špagete, dodajte paradižnike in premešajte. Najbolje bo, da uporabite 2 vilici in špagete nežno dvigujete in spuščate.

Servirajte s svežo baziliko.

* * *
Recept @vila_natura
* * *

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino