Loading..

Široki rezanci z zelenim pestom in sončničnimi semeni

Le kdo ne mara testenin? Mi jih naravnost obožujemo. Radi imamo vse naše testenine brez jajc, ne glede na obliko.
Današnji recept iz pirinih širokih rezancev je zelo priročen za hitro, enostavno in zdravo kosilo, še posebej, ker je pripravljen z doma narejenim zelenim veganskim pestom.


Sestavine za 4 osebe:

  • 250g BIO širokih rezancev
  • 70g BIO sončničnih semen
  • 25ml BIO konopljinega olja
  • 50g sveže bazilike
  • 50 g kvasnih kosmičev ali parmezana
  • 3 stroki česna
  • 50 ml limoninega soka
  • sol in poper po okusu



  • Priprava:
    Najprej se lotite priprave pesta. Liste bazilike operite in osušite ter jih dajte v mešalnik. Dodajte še konopljino olje (po želji ga lahko nadomestite z olivnim), sončnična semena, olupljen česen, limonin sok, kvasne kosmiče oz. parmezan ter sol in poper. Vse skupaj zmiksajte v gladko maso.

    Testenine skuhajte v osoljeni vodi po navodilih. Ko so kuhane, jih ne odcedite.
    Ponev segrejte in vanjo zlijte 1/3 pripravljenega pesta. Pesto počasi segrevajte, dokler ne zadiši po česnu. Nato dodajte kuhane testenine, ki jih prenesite direktno iz lonca, v katerem so se kuhale (na ta način zraven boste prenesli še nekaj malega vode, v kateri so se kuhale testenine). Dodajte še preostali pesto, dobro premešajte s testeninami in po potrebi začinite s soljo. Po želji dodajte še kakšno žličko vode od testenin.

    Testenine servirajte na krožnik z dodatkom sveže bazilike in praženih sončničnih semen.
    Potem pa samo še uživajte v zdravem kosilu.

    * * *
    Recept je pripravila @everyday_breakfast_club

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    Checkboxes
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino