Naš najljubši način uporabe ovsene moke je priprava piškotov ter palačink. Takih majhnih, puhastih ameriških palačink, ki jih naložimo eno na drugo in prelijemo s sirupom ali sadnim prelivom.
Palačinke iz polnozrnate ovsene moke, ki je od navadne moke bolj hranljiva, ima več vlaknin in manj ogljikovih hidratov, so super ideja za zdrav in okusen zajtrk. Nežne palačinke se bodo še posebej prilegle za konec tedna, a ker je priprava dovolj enostavna in hitra, ni razloga, da jih ne bi pripravili tudi med tednom. Tako boste pripravili bogat in okusen zajtrk, ki vas bo spremljal do kosila.
Morda se sprašujete ali bodo palačinke z ovseno moko enako puhaste, kot tiste, ki ste jih pripravljali z navadno moko do sedaj. Vsi dvomi so odveč. Tudi z ovseno moko (ali kako drugo polnozrnato moko), boste dosegli tisto nežnost in mehkobo, če boste dodali nekaj več pecilnega praška.
Sestavine za 10-12 palačink:
Dodatki:
Priprava:
1. V skledi premešajte BIO ovseno moko, sol in pecilni prašek.
2. V ločeno posodi zmešajte jajce, med, mleko in vaniljevo aromo.
3. Mokre sestavine primešajte suhim.
4. Segrejte ponev, jo namastite in na njen specite palačinke. Iz mase dobite približno 10 – 12 ameriških palačink.
5. Pripravite jagodni preliv. Sveže jagode operite in prerežite na pol. Če boste izbrali zamrznjene jagode, jih rahlo odtalite.
6. Jagode nato pa stresite v mešalnik skupaj z žličko medu in vse skupaj dobro zmiksajte, da dobite gost preliv. Po želji ga lahko segrejete ali postrežete hladnega.
7. Palačinke prelijte z jagodnim prelivom, dodajte svež ribez in meto za okras.
Nato pa samo še uživajte v božanskem zajtrku!
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club