Loading..

To preprosto sladico, v kateri ni nič sladkorja, je že kot otrok jedla naša babica. Tudi nam jo je velikokrat pripravila, običajno smo jo imeli za večerjo. Priprava je res enostavna in hitra, povrh pa cel dom prijetno diši po koruzi. Pika na I pri zlevanki je, da si jo z različnimi dodatki lahko vsak obogati po svojem okusu. Običajno se pripravi z jabolki, lahko pa tudi z orehi, smetano ali kar kombinacijo vsega po malem.

Sestavine:




Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180°C.
2. V posodi razžvrkljamo jajca, prilijemo kislo mleko oz. jogurt in premešamo.
3. Dodamo obe moki ter sol in zelo dobro premešamo z metlico ali z mešalnikom.
Dobiti moramo primerno gosto in gladko zmes.

4. Pekač (uporabite lahko okroglega, da boste rezali rezine v obliki pizze ali podolgovatega) zelo dobro namastimo z olivnim oljem (bolj kot običajno) in vanj vlijemo pripravljeno maso, tako, da je mase nekje za 1 cm visoko.

5. Pečemo v prej ogreti pečici približno 10 minut le toliko, da masa rahlo zakrkne, nato po masi potrosimo naribana jabolka.
6. Pečemo dalje še dobrih 30-40 minut, dokler se masa ne zapeče zlato rumeno.
7. Preden postrežemo, po vrh po želji namažemo kislo smetano.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino