Loading..

Pirin rižek ni idealen le za pripravo rižote, odlično se poda tudi v enolončnicah. Preizkusili smo jo že skupaj z ješprenjem v ričetu, tokrat pa smo jo kombinirali s krompirjem. Enolončnica je zelo lahkotna, a tako okusna, da jo še prehitro zmanjka.



Sestavine (za 4 osebe):






Priprava:
1. Pirin rižek ali ovseno kašo operite po tekočo hladno vodo in dobro odcedite (če boste uporabili klasično pirino zrno ga čez noč namakajte).
2. Meso (uporabite lahko tudi svinjski file) narežite na manjše koščke.
3. Krompir olupite in narežite na koščke velikosti 2×2 cm. Dobro ga operite in odcedite.
4. Čebulo, zeleno in česen narežite na drobno.
5. Slanino narežite na manjše koščke ali trakce.
6. V širši kozici premera 24 cm segrejte olivno olje.
7. Najprej približno 1 minuto pecite slanino, nato dodajte meso. Pecite približno 4 minute.
8. Dodajte začimbe: sol, poper, obe papriki v prahu in baziliko. Dobro premešajte, da lepo zadiši z lonca.

9. Dodajte čebulo, česen in zeleno. Premešajte in pustite nekaj minut.
10. Nato dodajte še pirin rižek (ali ovseno kašo ali piro) ter krompir.
11. Zalijte z jušno osnovo, dodajte lovorov list in kuhajte ob rahlem vretju približno 15 minut.
12. Na koncu dodajte še pelate, vse sestavine še enkrat dobro premešajte in pustite, da rahlo vre še 40 minut.

Enolončnica je odlična v vseh letnih časih. Ker je lahkotna, je primerna tudi za toplejše dni.
Postrezite jo s koščkom domačega kruha. Nekaj idej za peko domačega kruha smo zbrali v rubriki “Ko zadiši po kruhu”.


Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino