KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Durum kruh z ovsenimi kosmiči

Durum je posebna sorta pšenice. Gre za trdo pšenico, ki je najbolj primerna za testenine. Mi smo nad durum moko, ki je lepe rumene barve in na otip podobna ostri moki, zelo navdušeni, zato jo dodajamo drugim mokam za pripravo raznega peciva, potic, palačink... Tokrat smo jo dodali pšenični beli moki (lahko bi bila tudi pirina bela) in spekli odličen kruh. Piko na i v tem receptu pa predstavljajo popečeni ovseni kosmiči.
Sestavine:
Priprava:

Obe moki premešajte v posodi. Ovsene kosmiče narahlo popražite, le toliko, da postanejo zlato rumeni. Polovico kosmičev po želji zmeljite v mlinčku za kavo ter skupaj s preostalo polovico dodajte moki. Sestavine premešajte, naredite jamico in dodajte kvas, sladkor in 50 ml mlačne vode. Pokrijte za 15 minut.
Dodajte še sol in olivno olje ter s preostalo vodo zamesite testo. Oblikujte štruco ali hlebec, po želji dva manjša. Položite na pekač, pokrijte in pustite vzhajati vsaj 1 uro.
Pečico segrejte na 220 ˚C. Pecite približno 15 minut, da se naredi lepa skorja, nato temperaturo znižajte na 180 ˚C in pecite še 15 minut.
Da je kruh pečen ugotovite, če dno lepo zadoni, ko potrkate po njem.

Dober tek!

Dodaj odgovor