Danes imam za vas recept za solato z ajdovimi rezanci, ki jo lahko pripravite v naprej, vse sestavine shranite v steklen kozarec in uporabite med tednom, ko po navadi vedno zmanjkuje časa kuhanje. Vse sestavine iz kozarca nato stresete v skledo, premešate in pojeste hladno. Lahko pa sestavine stresete v ponev in vse skupaj na hitro popražite in tako dobite topel obrok.
Pri taki pripravi vnaprej gre za t.i. meal prep, ko si obroke do 90% pripravimo v naprej ter jih nato hranimo v hladilniku do par dni. Pred uživanjem jih samo pogrejemo ali če gre za hladno jed samo dokončamo pripravo, kar nam vzame le nekaj minut časa. Tak način nam lahko olajša pripravo obrokov med tednom.
Naši ekološki ajdovi jušni rezanci so res super za pripravo azijskih jedi, ne le solat, tudi kake kremne azijske juhe smo že delali z njimi.
Sestavine za 4 porcije oz. 2 kozarca z vsebino 1400ml:
- 200g BIO ajdovih ozkih (jušnih) rezancev
- 1/4 naribane glave rdečega zelja
- 2 velika naribana korenčka
- 150 g kuhanih adamame
- 1/4 glave naribanega belega zelja
- 2 mladi čebuli
- 2 čž arašidovega masla
- 1/4 čž ingverja v prahu
- 2 žlici riževega kisa
- 4 žlice sojine omake
- sok 1 limete
- 100 ml vode
- 1 čž česna v prahu
- 4 žlice črnega sezama
Sestavine za preliv:
Priprava:
1. V slanem kropu skuhajte ajdove rezance po navodilih iz embalaže.
2. V ločeni kozici v slanem kropu skuhajte edamame.
3. Operite in narežite zelenjavo: korenje in zelje naribajte, mlado čebulo pa narežite na kolobarje.
4. V ločeni posodici zmešajte skupaj vse sestavine za preliv in mešajte tako dolgo, da se arašidovo maslo popolnoma razpusti.
5. V dva steklena kozarca sedaj naložite pripravljene sestavine v plasteh eno na drugo.
6. Tako pripravljena kozarčka s solato hranite v hladilnik, kjer vas bo počakala do 4 dni.
Pred zaužitjem vsebino kozarca stresite v veliko skledo in premešajte. Če želite toplo jed, pa vsebino stresite na ponev in popražite.
Obe varianti: hladna ali topla bosta ponudili odličen obrok.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club