KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Dodaj na listo želja
Predhodni

Pšenični zdrob bio 500 g

Predhodni

Pirin rižek 1 kg

Koruzni zdrob bio 500 g

Neto količina: 500g

Sestavine: 100% koruzni zdrob iz ekološke pridelave

Opis: Koruzni zdrob se melje iz ekološke koruze trdinke. Zdrob je mlet na tradicionalni način, zato je za pripravo potrebno malo več časa, okus kuhane polente pa je toliko slastnejši.

Uporabnost: Koruzni zdrob je odličen za domačo polento. Uporablja pa se tudi za zgoščevanje juh ali kot dodatek peki peciva.

Čas kuhanja: 25-35 minut

Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.

Poreklo: Slovenija
Kontrolira: SI-EKO-0022

  • ekološko
  • slovensko
  • vegansko

Zaloga: Na zalogi

1,40 €
Koruzni zdrob iz ekološke koruze trdinke je mlet na tradicionalni način in je zato najboljši za pripravo polente. Za pripravo je potrebno neko več časa, okus kuhane polente je zato toliko slastnejši. Navodila za kuhanje:
  • čas kuhanja: 25 - 35 minut
  • razmerje zdrob-voda: 1:3
  • pogosto mešanje
  • Koruzni zdrob pa ni odličen le za pripravo polente, pač pa tudi za zgoščevanje juh ali kot dodatek peki peciva.

    Čeprav koruza v osnovi ne vsebuje glutena, pa v procesu predelave in mletja lahko pride do vsebnosti sledi glutena.

    Nekaj receptov s koruznim zdrobom

    • Zapečena polenta s parmezanom in češnjevimi paradižniki
    • Pizza iz koruznega zdroba
    • Polenta z mesnimi kroglicami
    • Cheesecake iz koruznega zdroba
    • Polenta z mozzarello in paradižnikom
    • Polenta s parmezanom in šparglji
    Splošno o koruzi

    Dom tega najbolj razširjenega žita na svetu leži v deželi Majev in Aztekov. Arheologi so v Mehiki našli sledi rastline, zelo podobne današnji koruzi, ki segajo v leto 3.000 pr.n.št. Koruza je v Evropo prišla šele okoli leta 1520 kot kulinarični spominek španskih osvajalcev. Šele veliko kasneje je postala pomemben del v pridelavi in prehrani Evropejcev. Z dobrim razlogom je koruza stoletja veljala za pomembno živilo po vsem svetu, saj gre za izjemno živilo. Koruzno zrno se po obliki in barvi precej razlikuje od ostalih žit. Koruza kot taka se razlikuje tudi po zgradbi zrna: naša koruza je koruza trdinka, ki je najboljša za mletje v zdrob in koruzno moko.

    Koruzni zdrob bio 500 g/100g

    Energijska vrednost1329
    Energijska vrednost (kcal)329 kcal
    Maščobe1,0 g
    Od tega nasičene Maščobe0,1 g
    Ogljikovi hidrati66,0 g
    Od tega sladkorji1,4 g
    Prehranske vlaknine9,4 g
    Beljakovine9,0 g
    Sol0,01 g
    Hranilne vrednosti se lahko razlikujejo od navedenih vrednosti na podlagi osnovne surovine.

    Seznam alergenov

    • lahko vsebuje gluten

    Naše izdelke lahko naročite v naši spletni trgovini. Vse cene že vključujejo 9,5 % DDV.

    Ob oddaji naročila boste najprej prejeli potrdilo, da je bilo vaše naročilo uspešno oddano. Potrudili se bomo, da bomo vaše naročilo pregledali v čim krajšem času in vam na vaš e-mail poslali predračun. V kolikor izdelka iz vašega naročila trenutno ne bi bilo na zalogi, vas bomo o tem obvestili.

    V kolikor ste izbrali Plačilo po predračunu , bomo po prejemu vašega plačila naročene izdelke predali prevozniku. Dostava je brezplačna, v kolikor je skupna vrednost naročila višja od 45,00 EUR. Za naročila nižje vrednosti od 45,00 eur vam bomo na predračunu obračunali stroške dostave v višini 3,99€.

    V kolikor ste izbrali Plačilo po povzetju bomo naročene izdelke takoj odpremili. Znesek naročila boste poravnali prevozniku, ki vam bo zaračunal še strošek za storitev po povzetju v višini 1,44€ (ta znesek na ponudbi ni viden).

    Dostava se vrši večinoma v dopoldanskem času, zato vas vljudno prosimo, da ob oddaji naročila navedete tisto telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi.

    Za dodatne informacije smo vam na voljo na sledečih kontaktih:

    • med tednom 030 670 677, 041 35 50 50
    • čez vikend ali praznike 041 35 50 50 ali 051 300 135
    • na e-naslov narocila@vila-natura.si

    Mnenja strank

    Napiši mnenje

    Napišite svoj komentar

    Kako si ocenil ta artikel? *

      1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
    Ocena
    1. Bodite prvi in ocenite ta artikel