KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Splošni pogoji poslovanja

Podatki o podjetju (ponudnik):

Slavič Marko – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Vučja vas 51

9242 Križevci pri Ljutomeru

SI69456755

Matična številka: 2429136

Telefon: 041 35 50 50

e-mail: info@vila-natura.si

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani Vila Natura, pravice in dolžnosti ponudnika in uporabnika – kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom – kupcem.

Uporabnik je vsak obiskovalec spletne trgovine Vila Natura, ki pridobi uporabniško ime in geslo ter vsak kupec, ki opravi nakup kot gost brez registracije. Spletna stran Vila Natura je informacijski sistem, namenjen obveščanju in ponujanju izdelkov, ki jih trži ponudnik ter nakupu teh izdelkov s strani uporabnika – kupca.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja,
 • kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga in storitev,
 • pogoje dostave izdelka,
 • jasno in nedvoumno določene cene,
 • način plačila in dostave,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi.

Ponudba izdelkov, cene in naročilo

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Vila Natura ažurirajo in spreminja pogosto. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Če izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer bo ponudnik kupca obvestil. Roki veljavnosti akcijske ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Vse cene vsebujejo DDV. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini Vila Natura sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani www.vila-natura.si izberite izdelek in kliknite na povezavo v okvirčku ''V košarico''. Odpre se okence, v katerem je razvidno, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, izberite ''Nadaljujte z nakupi '' in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, izberite ''Nadaljujte na zaključek nakupa'' in sistem vas pripelje na Zaključek naročila, kjer vnesete potrebne podatke.

II. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, izberite znak x pred izdelkom. Če želite odstraniti vse izbrane izdelke, izberite desno povezavo »Počistite košarico« in vaš celoten nakup se bo izbrisal. Za nadaljevanje izberete izdelek v spletni trgovini.

III. Zaključek naročila: Za dokončanje naročila je potrebno izpolniti polja označena z zvezdico.

Promocijski popust

V kolikor imate promocijsko kodo, ki jo najdete v oglasnem sporočilu, elektronskem sporočilu ali drugih medijih, jo vnesete v okence »promocijski popust«. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo oz. kupon za popust. Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila.

Načini dostave

Spletna trgovina Vila Natura omogoča naslednje načine dostave:

 • preko dostave pošte
 • ali z osebnim prevzemom na sedežu podjetja

Načini plačila

Spletna trgovina Vila Natura omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • po povzetju ob prevzemu preko dostavne službe Pošte Slovenije,
 • z gotovino na prevzemen mestu Vila Natura.

Pri načinu plačila 'Po povzetju', se zaračuna dodaten strošek v višini 1,44€.

Preden zaključite naročilo, označite še, da se strinjate s Splošnimi pogoji, nato naročilo potrdite s klikom na gumb 'Zaključite naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst:

"Zahvaljujemo se vam za nakup v naši spletni trgovini in se priporočamo tudi v prihodnje.

Vaša številka naročila je: xxx

Na e-mail naslov vam bomo poslali potrditveno sporočilo z vsemi podrobnostmi nakupa."

Stroški pakiranja in dostave

Stroški pakiranja in dostave so pri na nakupu nad 45,00 € brezplačni. Za naročila nižje vrednosti do vključno 44,99 €  vam bomo obračunali stroške dostave v višini 3,99 €.

Pri načinu plačila 'Po povzetju', se zaračuna dodaten strošek v višini 1,44€.

Možen pa je tudi osebni prevzem v Vučji vasi 51 ali v Murski Soboti, Lendavska ulica 1. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik pripravi predračun, na katerem navede tudi strošek dostave, ki je odvisen od teže naročenih izdelkov in ga kupcu pošlje na njegov e-mail naslov.
 • V kolikor je potrebno določene podatke preveriti bo ponudnik kupca kontaktiral tudi na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da se na zaključku naročila vpiše še naziv podjetja in davčna številka podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Izdaja računa

Ponudnik po plačilu naročenih izdelkov kupcu dostavi tudi račun lahko v pdf formatu na e-naslov kupca ali v tiskani obliki skupaj z dostavo izdelkov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Za kupčeve podatke odgovarja kupec, ki je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (narocila@vila-natura.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo zaprosite z obvestilom na narocila@vila-natura.si
 • Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila ponudniku vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: Slavič Marko, Vučja vas 51, 9242 Križevci pri Ljutomeru, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Kupec mora artikel vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.
 • Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Odgovornost za stvarne napake

Ponudnik, ki je prodajalec, odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Ponudnik odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštovala.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika – kupca v skladu z ZVOP-2 in GDPR. Navedene osebne podatke se uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki uporabnika – kupca se skrbno hranijo in se v nobenem primeru ne predajajo nepooblaščenim osebam.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Vila Natura in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@vila-natura.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na straneh spletne trgovine ponudnika (www.vila-natura.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).


NAGRADNA IGRA 

Nagradna igra traja od 11.3. 2022 do 17.3. 2022

Kako do nagrade na Instagramu? ????

1. Sledi profilu @vila_natura in @everyday_breakfast_club na Instagramu.

2. Všečkaj aktualno objavo.

3. V komentarju zapiši, kaj bi pripravil/-a iz prejetih sestavin!

4. Za dodatne možnosti za zmago, pa lahko objavo deliš na svoj story in nas pri tem ne pozabiš označiti, da ne spregledamo!

 

 Kako do nagrade na Facebooku? ????

1. Sledi profilu Breakfast Club in Vila Natura na Facebooku.

2. Všečkaj aktualno objavo.

3. V komentarju zapiši, kaj bi pripravil/-a iz prejetih sestavin!

4. Za dodatne možnosti za zmago, pa lahko objavo deliš na svoj zid!

 

PRAVILA IN POGOJI SODELOVANJA V POLETNI NAGRADNI IGRI.(v nadaljevanju Pravila nagradne igre)

1. ČLEN: ORGANIZATOR 

Organizator poletne nagradne igre (v nadaljevanju: »nagradna igra«) je Vila Natura: Slavič Marko - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Vučja vas 51, 9242 Križevci pri Ljutomeru (v nadaljevanju: »organizator«), v sodelovanju z Everyday Breakfast club: APERTE d.o.o., Wilhelmova 2, 2250 Ptuj. 

2. ČLEN: TRAJANJE NAGRADNE IGRE 

Nagradna igra poteka od 11. 3. 2022 od 09:00 (po slovenskem času) do 17. 3. 2022 do 23:59 (po slovenskem času). 

3. ČLEN: NAMEN NAGRADNE IGRE 

Namen nagradne igre je promocija organizatorjev, njihovih izdelkov in storitev.

4. ČLEN: NAKUP NI POGOJ ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI 

Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

5. ČLEN: KDO LAHKO SODELUJE V NAGRADNI IGRI 

V nagradni igri lahko sodelujejo vse polnoletne fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni pri organizatorjih, ki na kakršen koli način sodelujejo pri pripravi nagradne igre. V nagradni igri ne smejo sodelovati člani komisije za žreb. 

6. ČLEN: KAKO SODELOVATI V NAGRADNI IGRI 

V nagradni igri je možno sodelovati na tako, da sodelujoči:

1. Spremljajo profila @vila_natura in @everyday_breakfast_club na Instagramu ali na Facebooku.

2. V komentarju zapiši, kaj bi pripravil/-a iz prejetih sestavin!.

3. In/ali delijo objavo na story na Instagramu.

7. ČLEN: NAGRADE

Trem izžrebancem bomo podelili paket izdelkov, ki vsebuje:

1x bio ovseni kosmiči drobni 500 g,

1x bio prosena kaša 500g,

1x bio koruzna moka 500 g,

1x bio bučno olje 250 ml

1x bio bučna semena 330g,

1x bio moka iz enozrnice 800 g,

1x bio pirini široki rezanci 250 g

Izžrebanec ne more zahtevati nagrade v večjih količinah. Izžrebanec je upravičen le do nagrade, za katero je bil izžreban. Izžrebanec lahko prejme največ eno nagrado. Nagrade ni možno zamenjati za druge storitve. Nagrada ni prenosljiva. Organizator nagradne igre bo prevzel morebitne stroške pošiljanja nagrade. 

8. ČLEN: POTEK NAGRADNE IGRE IN NAGRADNI ŽREB 

Nagradna igra poteka od 11.3.2022 od 09:00 (po slovenskem času) do 17.3.2022 do 23:59 (po slovenskem času). 

Skupaj bo izžrebanih 7 prejemnikov nagrade. 

Datum žreba: 18.3.2022 

Žreb bo opravljen na sedežu organizatorja – Vila Natura: Slavič Marko - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Vučja vas 51, 9242 Križevci pri Ljutomeru. 

Žrebanje bo opravljeno računalniško in ne bo javno. 

9. ČLEN: RAZGLASITEV IZŽREBANCEV IN SPREJEM NAGRAD 

V roku 3 dni po žrebu bo organizator obvestil izžrebance v zasebno sporočilo na Instagramu ali Facebooku, ter jih prosil za podatke: ime, priimek, naslov in elektronsko pošto. Po pridobitvi pisnega soglasja, da bo izžrebanec sprejel nagrado, da sprejema Pravila nagradne igre in da se strinja z javno objavo podatkov na spletu, bosta ime in priimek izžrebanca objavljena na spletni strani www.vila-natura.si. Nagrade bo organizator poslal v roku 5 dni od žreba. 

10. ČLEN: OSEBNI PODATKI 

Sodelujoči v nagradni igri so seznanjeni, da organizator nagradne igre za izvedbo nagradne igre obdeluje naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov, e-naslov, ki jih uporabi za namene kontaktiranja o izžrebani nagradi. Osebni podatki sodelujočih v nagradni igri so varovani v skladu z veljavno zakonodajo in s splošnimi akti organizatorja nagradne igre s področja varovanja osebnih podatkov ter vsakokrat veljavnimi Splošnimi informacijami o varovanju osebnih podatkov. Kdor sodeluje v nagradni igri, se strinja, da se zbrani osebni podatki hranijo pri pooblaščeni osebi organizatorja in izvajalca  in pri izvajalcu nagradne igre le toliko časa, dokler se ne podelijo nagrade. Podatki se bodo hranili zgolj zaradi nagradne igre in se bodo takoj po podeljenih nagradah izbrisali. V kolikor bo organizator želel podatke hraniti dlje časa ali jih uporabiti za kakšne druge namene, bo sodelujoče dodatno prosil za privolitev. 

13. ČLEN: ODGOVORNOST ZA MOREBITNO ŠKODO 

Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi nastala kot posledica te nagradne igre oz. prevzema in koriščenja nagrade. Organizator ni odgovoren za kakršne koli okvare omrežja, komunikacije, nepopolno delovanje elektronske pošte sodelujočega ali za prijave, ki so nepopolne, nerazumljive ali niso bile prejete. Organizator prav tako ni odgovoren za primer, da je sodelujoči v prijavni obrazec vpisal napačen, neveljaven ali nedelujoč elektronski naslov. 

14. ČLEN: SPORI IN PRITOŽBE 

Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. Rok za pritožbe je 5 dni po razglasitvi nagrajencev. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca. Za morebitne spore je pristojno sodišče pri sedežu organizatorja igre.

15. ČLEN: KONČNE DOLOČBE 

Sodelujoči, ki sodeluje v nagradni igri, s tem izrecno izjavlja, da je seznanjen s Pravili in z njimi soglaša. Pravila bodo objavljena na spletni strani, veljati pa začnejo z dnem pričetka nagradne igre, tj. 11.3.2022. Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na spletni strani Vila Natura. V primeru vprašanj v zvezi z nagradno igro nas lahko kontaktirate na: info@vila-natura.si

 

V Vučji vasi, 10.3.2022