KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zgodba o Vila Naturi

V osrčju Prlekije, v majhnem kraju Vučja vas, se nahaja star travniški sadovnjak. V 30.letih prejšnjega stoletja je moj praded Ivan Slavič na njem posadil prve visokodebelne jablane. Skozi desetletja je sadovnjak ohranjalo, skrbelo za njegovo raznovrstnost in ga negovalo na ekološki način več generacij naše družine. Ohranilo se je kar 35 mogočnih jablan starih sort, ki še vedno bogato rodijo.

Naša zgodba
Naša zgodba
Naša zgodba

Kmetija je bila desetletja tradicionalna prleška kmetija. Z rojstvom otrok je vedno bolj pomemben za nas postal zdrav način življenja in prehrane. Pričeli smo se zavedati, da je ekološko kmetovanje edino dejansko zagotovilo za naše zdravje. To je vodilo do prelomne odločitve za ekološko kmetovanje.

Prav na travniškem sadovnjaku, polnem mogočnih jablan in prijetnih spominov na brezskrbne otroške dni, se je tako l. 2006 začela nova zgodba. Poimenoval sem jo Vila Natura – kot nek pravljični kraj zdravih in s srcem pridelanih ekoloških dobrot. Prvi ekološki izdelek pod imenom Vila Natura je bil prav iz jabolk. Aromatičen jabolčni kis in slasten jabolčni sok se iz starih sort jabolk stiskata še danes. Tudi prostrana polja naše kmetije smo začeli obdelovati z večjo mero spoštovanja do narave in tako sejali le še ekološke žitarice in oljnice. Danes na naših poljih rastejo le najboljše bio kulture.

* ljubezen do narave
* strast do dobre hrane
* želja po zdravi prihodnosti

Da pride od pridelka do izdelka je potrebno veliko vloženega truda, velikokrat tudi odrekanja. V delo je vpeta celotna družina, saj otroci radi pomagajo. Seveda pa vsega ne bi zmogli sami, zato sem hvaležen za tako predano skupino ljudi, ki jo danes sestavljajo vsi zaposleni pod imenom Vila Natura.

Skupno si želimo, da bi z našimi ekološkimi izdelki prispevali svoj delež k zdravi prihodnosti nadaljnjih generacij in k ohranjanju našega planeta.

Marko Slavič

Naša Bio garancija →