E - novice

Ideja za petkovo kosilo

19. 9. 2019

Proseni polpeti z blitvo

omaka iz lisičk in

pečena hokaido buča

 

 

 

Recept za polpete:

 

kuhana bio prosena kaša (količino prilagodite številu lačnih ust)

2 stroka česna

mala čebula, šalotka

nasekljana sveža blitva (lahko tudi špinača)

sol

2-3 jajca

 

Vse zmešamo v gosto maso, oblikujemo v polpete in spečemo v pečici - na 180 stopinj približno 30 minut.

Bio ajdova kaša za polnjene bučke in bio ovseni kosmiči za polpete

29. 8. 2019

Danes smo s kuhano BIO AJDOVO KAŠO napolnili mlade bučke, BIO OVSENE KOSMIČE pa dodali bučnim polpetom, za še večjo hranljivost. Zraven pa seveda mlad pečen krompir.


 

RECEPT ZA POLNJENE BUČKE:

Bučke po dolgem prerežemo na polovico in z veliko žlico previdno izdolbemo ter pazimo, da se ne prelomijo. Bučno meso, ki smo ga izdolbli bomo kasneje uporabili za bučne polpete.

 

Naribamo 1 korenček, ga vmešamo v kuhano bio ajdovo kašo ter dodamo malo soli, česna, peteršilja ... Z maso napolnimo bučke in jih po želji posipamo s poljubnim sirom.

V pečici naj se pečejo pri cca 180 stopinj približno 15 min.

 

RECEPT ZA BUČNE POLPETE:

Bučno meso, ki smo ga izdolbli zmiksamo v sekljalniku in ga nato ožamemo, da masa ne bo preveč tekoča. Dodamo sol in poljubne začimbe ter 1 jajce in bio ovsene kosmiče. Ovsene kosmiče prej namočimo za cca 30 min. Če se vam zdi, da masa ni dovolj kompaktna lahko dodate še 2 žlici drobtin ali moke. Tudi chia semena so odlična za vezavo.

Polpete lahko spečete v pečici ali na olju - priporočamo bio olje oljne ogrščice.

Enostavno pecivo iz posebne moke

29. 8. 2019

Sočno in enostavno pecivo iz sveže nabranih gozdnih sadežev. Mešanica bio prosene in bio bele pirine moke mu da še boljši, bolj poseben okus. Poskusite naše posebne moke!

 

 

 

RECEPT:

120 g pirine gladke moke 

 120 g prosene moke
120 
g sladkorja

120 g masla (sobne temperature)

4  jajca
1 dcl mleka ali jogurta
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
sadje po okusu

 

Penasto vmešamo maslo, rumenjake in sladkor. Dodamo vanilijev sladkor, mleko ali jogurt ter postopoma moko, ki smo jih dodali pecilni prašek. Na koncu nežno vmešamo še sneg 4 beljakov.

Maso vlijemo v pekač in damo v pečico, ogreto na 180 stopnj. Po približno 25 minutah na testo razporedimo še sadje (če sadje damo na testo prehitro, se posede na dno). Pečemo še cca. 20 minut.


Bio fina pšenična moka za bananino pecivo

19. 8. 2019

Ko ostanejo banane in ne veste, kaj z njimi ... 
Tole bananino pecivo smo spekli iz BIO FINE PŠENIČNE moke in je slastno! Zmazali smo ga v nekaj minutah.


RECEPT:

  • 250 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 ščepca soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • 115 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 80 g jogurta ali kisle smetane
  • 4 velike, zrele banane
  • 1 žlička vanilijevega sladkorja
  • Po želji: mleti orehi, lešniki, ...

1. Zmešamo moko, sodo bikarbono, sol in cimet.

2. Z mešalnikom v večji skledi stepemo maslo in sladkor, dodamo jajca, nato jogurt in zmečkane banane ter vanilijev sladkor.

3. Postopoma dodajamo suhe sestavine (moko, sodo bikarbono , sol in cimet).

4. Pekač (najbolje pravokotne oblike) lahko namažete z maslom ali pa ga zaščitite s peki papirjem.

5. Maso vlijete pekač in pečete 60-65 minut pri 180 stopinjah Celzije.


Najboljši bio pirini svedri!

18. 8. 2019

Ob sončnem zahodu si privoščimo izvrstne bio pirine svedre. Zabavna oblika in poln okus naših bio testenin vas bosta navdušila!