Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

O koruzi

Koruza

Dom tega najbolj razširjenega žita na svetu leži v deželi Majev in Aztekov. Arheologi so v Mehiki našli sledi rastline, zelo podobne današnji koruzi, ki segajo v leto 3.000 pr.n.št. Koruza je v Evropo prišla šele okoli leta 1520 kot kulinarični spominek španskih osvajalcev. Šele veliko kasneje je postala pomemben del v pridelavi in prehrani Evropejcev. Z dobrim razlogom je koruza stoletja veljala za pomembno živilo po vsem svetu, saj koruza izjemno živilo. Koruzno zrno se po obliki in barvi precej razlikuje od ostalih žit. Koruza kot taka se razlikuje tudi po zgradbi zrna: na naši kmetiji sejem koruzo trdinko, ki je najboljša za mletje v moko in zdrob. Naš Bio koruzni zdrob je tisti pravi domači zdrob, ki bo zahteval vsaj 25 minut kuhanja, bo pa polenta zato toliko lepše dišala. Iz Bio koruzne moke se speče tudi dober kruh, zlevanka ali druge okusne jedi. Čeprav koruza spada med brezglutenske kulture, lahko naši izdelki iz koruze vsebujejo sledi glutena. Vključeni so namreč v procese, kjer se nahajajo in obdelujejo tudi kulture, ki vsebujejo gluten. Naši izdelki iz koruze tako nimajo certifikata za živila brez glutena, trudimo pa se, da jih v vseh fazah med seboj ločujemo.