Brezplačna dostava za naročila nad 45€
Horasan pšenica je faraonsko žito, ki so ga poznali še pred pšenico, zato ga prištevamo med t.i. pražita. Žito je bolje poznano pod imenom Kamut®, ki je ime zaščitene blagovne znamke. Horasan pšenica je žito, ki ga cenijo tisti, ki se v svojem vsakdanu soočajo z večjimi napori, saj je odlična dopolnitev k prehrani. Zrna horasan pšenice so veliko večja od ostalih žit in lepe rumene barve ter prijetnega okusa. Lahko se uporabljajo kuhana za priloge ali pripravo hladnih solat, lahko pa se tudi kosmičijo. Najpogosteje se horasan pšenica uporablja mleta v moko ali zdrob. Pri nas meljemo Bio polnozrnato kamutovo moko, ki je odlična za kruh ter Bio fino kamutovo moko, kjer odstranimo otrobe in grobi del, ki gre za zdrob. Fino mleta moka se lahko uporablja tudi za kruh, predvsem pa za peko peciva. Kruh naredimo enako kot iz pirine ali pšenične moke. Lepo vzhaja, je le malo gostejši, a zelo okusen. Tudi zdrob se kuha kot pirin ali pšenični zdrobi, s tem da je bolj sladkastega okusa in ga imajo zelo radi otroci.