KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

O durum pšenici

Durum pšenica

Trda pšenica, durum pšenica ali samo durum je več imen, ki jih nosi ta vrsta pšenice. Najverjetneje se je durum pšenica razvila iz dvozrnice. Je žito, ki ima rado toploto, a ne potrebuje veliko vlage, zato dobro uspeva na Bližnjem vzhodu ter v Sredozemlju. V Evropi so med največjimi pridelovalkami durum pšenice Italija, Francija in Španija, goji pa se tudi v Avstriji in Nemčiji. Na naših njivah sejemo sorto durum pšenice prilagojeno podnebju na panonskem območju. Durum pšenica je rumenkaste barve in ima odlične kuharske karakteristike. Najpogosteje se uporablja za mletje v moko ali zdrob. Bio Durum pšenično moko meljemo v našem mlinu na kamen in je dobra za peko kruha, pripravo palačink ali drugega peciva ter za razna druga testa ter za pripravo testenin. Se pa ta vrsta pšenice uporablja tudi za pripravo bulgura in kuskusa.