Predjed, priloga, malica ali zajtrk. To so vse priložnosti, v katerih lahko postrežete te mehke, puhaste bombetke. Mi smo jih pripravili v prazničnem vzdušju v obliki venčka, v sredino pa dodali posodico domačega stepenega feta namaza. Bombetke smo pred peko posipali z različnimi posipi, po peki pa v posodico nadevali pripravljen feta namaz in čudovit venček je pripravljen.
Venček je tako simpatičen, mamljiv in zanimiv, da bo središče vsake vaše zabave.
Sestavine za testo:
Sestavine za feta namaz:
1.V veliko posodo za gnetenje ali mešanje v kuhinjskem robotu stresemo moko in v sredini naredimo luknjo, v katero dodamo sladkor in suh kvas ter prelijemo s toplim mlekom. Na rahlo zmešamo in pustimo stati 10 minut, da se kvas aktivira. 2. Po 10 minutah v posodo dodamo rumenjaka, stopljeno maslo in sol ter gnetemo ali miksamo 10-15 minut. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati, dokler se volumen ne podvoji (cca 1 uro). 3. Vzhajano testo iz posode prenesemo na pomokano delovno površino in razrežemo na približno 16 enakih kosov (velikosti kroglice za golf). Vsak kos oblikujemo v gladko kroglico. Po želji lahko v sredino damo tudi kos sira. 4. Pripravimo pladenj s peki papirjem na katerega damo v sredino servirano posodico v katero bomo nadevali namaz (pazimo, da je primerna za peko v pečici). 5. Okoli nje sedaj razporedimo kroglice, ki jih premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s nekatere s semeni, druge z makom, tretje spet z grobo soljo. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati dodatnih 20 minut. 6. Vzhajan venček sedaj postavimo v predhodno segreto pečico na 190 °C in pečemo 20–25 minut, dokler rolice niso zlato rjave. 7. Med peko pripravimo stepen feta namaz, za katerega vse sestavine stresemo v kuhinjski mešalnik in zmiksamo do gladkega. 8. Pečene rolice nekoliko ohladimo in okrasimo z granatnim jabolko, vejicami rožmarina in v posodico na sredini nadevamo feta namaz. 9.Potem pa le še uživamo in dober tek!
Priprava:
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club