KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ovsena limonada

Oves ima zelo pomembno vlogo v sodobni kulinariki, še posebej ekološko pridelan oves. Mi mu pravimo kar naše super živilo. Njegova uporabnost je tako zelo raznolika. Vsi poznajo ovsene kosmiče, ki so stalnica zdravega zajtrka. Le redki pa poznajo uporabnost neoluščenega ovsa. Oves namreč raste v ovoju, ki mu nudi dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi. In ravno tak oves - direktno s polj, je glavna sestavina za pripravo ovsene limonade, ki je odličen napitek za čiščenje in osvežitev telesa.


Sestavine za 1,5 l limonade:Priprava:

Neoluščen oves sperite pod tekočo vodo - uporabite cedilo. V večjo posodo nalijte 2 l hladne vode, dodajte opran oves in ga namakajte 8 do 12 ur - v poletnih mesecih ne več od 8 ur. Najbolje bo, če to naredite zvečer.
Na drugi dan tekočino precedite. Primerno bo gosto cedilo, po želji lahko uporabite tudi gazo. Ovseni vodi dodajte sok limone - po želji uporabite eno ali dve limoni. Dobro premešajte, po želji dodajte liste sveže melise ali mete. Tako pripravljeno ovseno limonado hranite v hladilniku nekje do dva dni. Popijte 2 do največ 3 kozarce na dan.
Napitek ne bo odličen le za začetek dneva, ampak se z njim na bolj zdrav način odžejamo v katerem koli času dneva.

Dodaj odgovor