KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ovsena limonada


Vsi obožujemo osvežujoč kozarec limonade, še posebej v vročem poletnem dnevu! Ta trpka, kisla pijača ni le odličen vir vitaminov, pač pa enkratna za dehidracijo. Sladke, gazirane pijače z okusom limone pa delujejo ravno nasprotno, zaradi česar trpi ugled limonade, kar je škoda, saj je prava, domača, sveža limonada naravnost fantastična!

Naša limonada pa je nekaj posebnega, saj smo v vodi najprej čez noč namakali ekološki neoluščeni oves. Na ta način so v vodi od ovsa ostale pomembne snovi, ki telesu pomagajo pri čiščenju, obnavljanju energije in krepitvi imunskega sistema. Tej ovseni vodi nato dodamo sveže stisnjen sok in rezine limone in limete. Naša limonada ne potrebuje sladkorja, ne medu ali kakega drugega sladila, saj okus po ovsu in limoni odlično harmonirata.

Limonado lahko aromatiziramo na številne načine. Enkratno se poda sveže sadje, kot so borovnice ali jagode ter seveda zelišča. Meta naredi neverjetno osvežilno limonado, zanimiv pa je tudi okus rožmarina ali melise. Pred serviranjem se prileže še kocka ledu.




Sestavine za 1,5 l limonade:

  • 200 g Bio neoluščenega ovsa

  • 2 l hladne vode

  • 1 bio limona narezana na rezine

  • 1 bio limeta narezana na rezine

  • meta (po želji melisa, rožmarin, ingver...)




Priprava:


1. Neoluščen oves sperite pod tekočo vodo - uporabite cedilo.

2. V večjo posodo nalijte 2 l hladne vode, dodajte opran oves in ga namakajte 8 do 12 ur - v poletnih mesecih ne več od 8 ur. Najbolje bo, če to naredite zvečer.

3. Na drugi dan tekočino precedite. Primerno bo gosto cedilo, po želji lahko uporabite tudi gazo.

4. Ovseni vodi dodajte sok ene limone ter rezine limone in limete. Dobro premešajte, po želji dodajte liste sveže mete.

5. Tako pripravljeno ovseno limonado servirajte s kocko ledu.

6. Limonado hranite v hladilniku do največ dva dni. Na dan popijte 2 do največ 3 kozarce.


Napitek ne bo odličen le za začetek dneva, ampak se z njim na bolj zdrav način odžejamo v katerem koli času dneva.
Oves ima zelo pomembno vlogo v sodobni kulinariki, še posebej ekološko pridelan oves. Mi mu pravimo kar naše super živilo. Njegova uporabnost je tako zelo raznolika. Vsi poznajo ovsene kosmiče, ki so stalnica zdravega zajtrka. Le redki pa poznajo uporabnost neoluščenega ovsa. Oves namreč raste v ovoju, ki mu nudi dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi. In ravno tak oves - direktno s polj, je glavna sestavina za pripravo ovsene limonade, ki je odličen napitek za čiščenje in osvežitev telesa.

Dodaj odgovor