KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Rastlinsko mleko iz ajdove kaše (t.i. ajdovo mleko)

Sami radi poskušamo zmeraj nove načine uporabe naših ekoloških žit. Nedeljsko popoldne smo izkoristili za eksperimentiranje v kuhinji. Naredili smo domače rastlinsko mleko iz ajdove kaše. Mi smo navdušeni.




Za 1l mleka potrebuješ:

Postopek:

1. Ajdovo kašo čez noč namočimo v vodi in jo nato v cedilu dobro speremo. Nato damo kašo v mešalnik in prilijemo 1l vode. Po želji dodamo sladilo (sladkor, med) in začimbe (nastrgano vanilijo, kardamom, cimet). Vse skupaj miksamo 5min.
2. Nad posodo nastavimo gazo ali tanko kuhinjsko krpo (najbolje iz materiala tetra) in precedimo. Usedlino v krpi še dobro ožamemo, da iztisnemo res vso tekočino.
3. V posodi ostane mleko, ki ga uporabimo takoj ali ga hranimo v hladilniku v steklenici največ 3 dni.


**Najbolje ga je uporabljati hladnega ali le rahlo ogretega, ker se lahko naredijo usedline, ga je dobro pred uporabo vselej pretresti.

Dodaj odgovor