KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pomarančni keksi

Kaj je lahko lepšega, kot če si naredimo predbožični čas res prijeten? Z vročo čokolado, ob adventni kavici in čaju ali kar udobno pod že okrašeno novoletno jelko. Ti pomarančni keksi so idealni za take posebne zimsko-praznične trenutke.





Sestavine za dva pekača:

  • 300 g BIO pšenične bele moke
  • 100 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 200 g zmehčanega masla
  • ščepec soli
  • 2 BIO pomaranči

  • Sestavine za glazuro:

  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 BIO pomaranča




Priprava:

Pečico segrejemo na 180 ˚C. Oba pekača obložimo s papirjem za peko.
Pomaranči umijemo pod vročo vodo, ju posušimo in fino naribamo. Moko, sladkor, sol, pomarančno lupino, rumenjaka in maslo z mešalnikom zmešamo v gladko testo. Nato ga na pomokani površininekaj časa mešamo še z rokami. Testo razvaljamo na 3 mm visoko in izrežemo poljubne okraske (naj ne bodo premajhni). Položimo jih tesno enega ob drugega na pekač in pečemo ca. 11 minut.

Ohladimo vsaj 30 minut. V tem času pripravimo glazuro. Še tretjo pomarančo umijemo pod vročo vodo, jo posušimo in tokrat olupimo. Nato z nožem olupke narežemo na ozke trakove. Pomarančo iztisnemo. Sok pomaranče dobro premešamo s sladkorjem v prahu. S to glazuro premažemo kekse in okrasimo s trakovi pomarančne lupine.

Pustimo, da se glazura strdi - vsaj 1 uro.

Namig: beljak dveh jajc, ki vam je ostal pri tem receptu, lahko uporabite za pripravo španski vetrcev.

Dober tek!

Dodaj odgovor