Je lahko še kaj bolj vabljivega kot ti slastni čoko mufini? Le kdo se ne bi rad sladkal s temi mehkimi, puhastimi mufini, polnimi čokolade? Idealni bodo za praznike, ob kavici, čaju ali kakšni drugi priložnosti.
Naš recept za slastne pirine mufine je res odličen. Pripravili smo jih s BIO polnozrnato pirino moko in BIO belo pirino moko. Priprava je preprosta, v le par korakih, uspejo pa vedno.
Sestavine za 8 večjih mufinov:
- 40g BIO polnozrnate pirine moke
- 70g BIO bele pirine moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke soda bikarbone
- ščep soli
- 30g kakava
- 55g stopljenega in ohlajenega masla
- 85g sladkorja
- 15g rjavega sladkorja
- 1 veliko jajce
- pol iztisnjenega soka limone
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
- 110g mleka + 1/2 čajne žličke kisa
- 60g čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade
Priprava:
1. Pečico segrejte na 220 °C.
2. Mleko in kis zmešajte v skodelici in pustite stati 5 minut.
3. V posodi zmešajte obe moki, sodo, sol, pecilni prašek in kakav. Od suhih sestavin odvzemite 2 jedilni žlici zmesi ter jo prestavite v skodelico skupaj s temno čokolado.
4. V ločeni posodi zmešajte maslo, oba sladkorja in sok limone.
5. Dodajte jajce, vaniljo ter mešanico mleka in kisa ter vse skupaj dobro premešajte.
6. Mokre sestavine prelijte v suhe ter rahlo premešajte.
7. Dodajte mešanico suhih sestavin in čokolade ter dobro premešajte.
8. Zmes nadevajte v pekač za mufine, obložen s peki papirjem, do vrha.
9. Pecite 5 minut, nato znižajte temperaturo na 190°C in pecite 15-16 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite v pekaču tako dolgo, da se mufini ohladijo.
Slastne mufine, ki bodo dobrodošli ob kateri koli priložnosti, je za nas pripravila @ninazorcic