KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pirini čokoladni mufini


Je lahko še kaj bolj vabljivega kot ti slastni čoko mufini? Le kdo se ne bi rad sladkal s temi mehkimi, puhastimi mufini, polnimi čokolade? Idealni bodo za praznike, ob kavici, čaju ali kakšni drugi priložnosti.
Naš recept za slastne pirine mufine je res odličen. Pripravili smo jih s BIO polnozrnato pirino moko in BIO belo pirino moko. Priprava je preprosta, v le par korakih, uspejo pa vedno.



Sestavine za 8 večjih mufinov:

  • 40g BIO polnozrnate pirine moke
  • 70g BIO bele pirine moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soda bikarbone
  • ščep soli
  • 30g kakava
  • 55g stopljenega in ohlajenega masla
  • 85g sladkorja
  • 15g rjavega sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • pol iztisnjenega soka limone
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome
  • 110g mleka + 1/2 čajne žličke kisa
  • 60g čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade





Priprava:

1. Pečico segrejte na 220 °C.
2. Mleko in kis zmešajte v skodelici in pustite stati 5 minut.
3. V posodi zmešajte obe moki, sodo, sol, pecilni prašek in kakav. Od suhih sestavin odvzemite 2 jedilni žlici zmesi ter jo prestavite v skodelico skupaj s temno čokolado.
4. V ločeni posodi zmešajte maslo, oba sladkorja in sok limone.
5. Dodajte jajce, vaniljo ter mešanico mleka in kisa ter vse skupaj dobro premešajte.
6. Mokre sestavine prelijte v suhe ter rahlo premešajte.
7. Dodajte mešanico suhih sestavin in čokolade ter dobro premešajte.
8. Zmes nadevajte v pekač za mufine, obložen s peki papirjem, do vrha.
9. Pecite 5 minut, nato znižajte temperaturo na 190°C in pecite 15-16 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite v pekaču tako dolgo, da se mufini ohladijo.


Dober tek!

* * *
Slastne mufine, ki bodo dobrodošli ob kateri koli priložnosti, je za nas pripravila @ninazorcic

* * *

Dodaj odgovor