Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Palačinka iz pečice

To je pa nekoliko drugačna palačinka od takih, ki so običajne pri nas. Palačinka iz pečice
vsebuje vse sestavine klasične palačinke, a je vseeno tako zelo drugačna. Priprava je res enostavna, saj večino za nas opravi pečica. Ko bo masa čudovito narasla, se nam bodo že ob pogledu na njo cedijo sline. @ninazorcic ji je tokrat dodala slane dodatke, zaradi česar je palačinka odlična za lahkotno kosilo ali večerjo.


    Sestavine za palačinko:

  • 265g BIO pšenične bele moke
  • 21/4 čajne žličke soli
  • 21/4 čajne žličke popra
  • 21/4 čajne žličke timijana (ali začimbe po želji)
  • 24 srednje velika jajca (sobna temperatura)
  • 275g mleka (sobna temperatura)
  • 235g masla
  • 240g parmezana ali sira po izbiri

  • Sestavine za dodatke:

  • 2jajce
  • 2rukola
  • 2parmezan
  • 2avokado



Priprava:
Pečico segrejte na 235 °C. V mešalniku (blender ali naprava za smuti) zmešajte moko, začimbe, jajca in mleko. Mešajte, dokler ne dobite enotne zmesi. Ko je pečica segreta, pripravite ponev.

Na litoželezni ponvi (ali ponvi, ki je primerna za pečico) na nizkem ognju stopite maslo. Maslo topite tako dolgo, da rahlo porjavi, pena se obarva zlato, vonj pa ima po praženih oreščkih. Ko je maslo končano, ga odstavite.

V ponev vlijte zmes za palačinko - mase ne mešajte z maslom, zmes samo vlijte v ponev, posujte s sirom in parmezanom ter postavite v pečico. Pecite 15-20 minut oziroma tako dolgo, da palačinka naraste čez rob ponve, postane puhasta, robovi pa se obarvajo zlato rjavo.

Medtem pripravite dodatke za palačinko. Pečeno palačinko previdno vzemite iz pečice, dodajte
dodatke in postrezite.

Dober tek!

Dodaj odgovor