KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vila Natura

  • Cheescake

    Navdih za recept za našo sirovo torto smo dobili v italijanski slaščičarni. Torta je narejena iz kremnega sira, ricotte in mascarpone kreme, ki dajo torti enkratno mehko sredico. Dno torte je narejeno iz mletih mandljev, kar ji da tisti posebni oreškast okus. Najboljše pri tej torti je, da je priprava enostavna in da nam ni potrebno..

    Preberi vse...
  • Praznična francoska solata z domačo majonezo

    Med novoletnimi prazniki je skoraj na vsaki mizi tudi francoska solata. Večina sestavine te hladne priloge so zelo zdrave: korenček, krompir, kumarice, grah…, edini manj zdravi dodatek je majoneza. Zato vam ponujamo recept za domačo majonezo, s katero bo vaša letošnja francoska solata, ne le zdrava, temveč tudi okusnejša. Recept ..

    Preberi vse...
  • Delavnice zdrave peke z ekološkimi mokami

    Mateja Ulaga, iz kuharskega šova Masterchef, je prava mojstrica okusov. Kuha s strastjo, radostjo in ljubeznijo. Obožuje vrhunsko hrano, ki je prijazna duši, telesu in očem. Rada ustvarja kulinarične mojstrovine in odkriva nove jedi, slaščice in pijače. Skupaj z nutricionistko in svetovalko za zdravo rastlinsko prehrano Jeleno Dim..

    Preberi vse...
  • Preprosto čokoladno pecivo

    Priprava: Jajca in sladkor penasto vmešamo. Med miksanjem postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom in olje ter kakav. Dodamo orehe in lešnike, čisto na koncu pa počasi, nežno vmešamo še kislo vodo. Pečemo na 180 stopinjah 1 uro. Če pečemo v večjem pekaču, da je testo nižje, pečemo približno 45 minut. Po želji biskvi..

    Preberi vse...
  • Pestro jesensko dogajanje

    Spravilo pridelkov je za vsakega pridelovalca tisto najbolj »magično« obdobje v letu. Podobno kot gospodinje s ponosom opazujejo razkošje svojih vrtov in se veselijo nabiranja sveže zelenjave, tako mi kmetovalci vse leto spremljamo dogajanje na naših njivah, vmes pogledujemo v temne oblake na nebu ter nestrpno pričakujemo kaj bo zr..

    Preberi vse...
  • Babičin recept za rojstnodnevno torto

    Ste tudi vi kot otrok za rojstni dan dobili domačo torto od vaše babice ali mame? Pogosto je ta bila tako velika, da smo jo še več dni jedli, ampak pojedla pa se je! Takih tort ne najdeš v trgovini. No naša Baba Ana jo z vso ljubeznijo še zmeraj speče za vsakega vnuka. Njena zadnja torta je bila namenjena Juriju za 8. rojstni dan...

    Preberi vse...
  • Tradicionalni slovenski zajtrk

    15. november - dan, ko celotna Slovenija je´ slovensko Projekta, ki je dejaven že od leta 2011, se aktivno udeležujejo vsi slovenski vrtci in šole. Namen projekta je, da se spomnimo in pomislimo kakšen je naš način prehranjevanja, kakšna je tista hrana, ki jo izberemo za nas in naše najmlajše. Ker so otroci prihodnost, lokalni ..

    Preberi vse...
  • Domači mlinci za martinovo

    Martinovo vsako leto zaznamuje začetek novembra in nas obdari z prvimi dobrotami po trgatvah - z moštom (t.i. mlado vino). V čast Sv. Martinu imamo slovenci posebno tradicijo praznovanja, kjer pripravimo martinovo pojedino (tipična je z pečeno raco, rdečim zeljem ter mlinci), ob tem pa degustiramo okusna mlada vina. Nastja je leto..

    Preberi vse...
  • Martinovo pečeno jabolko

    Priprava: Jabolka operemo in jim odrežemo vrh. Sredino z koščicami izdolbemo, vendar ne preveč. Nekaj izdolbene jabolke damo v posodo mešačnika. Kosmiče poparimo v posodici z nekaj vroče vode ali mleku, ter dodamo v posodo mešalnika. Dodamo še kanček ruma, brusnice, orehe ter cimet, in vse skupaj zmiksamo. Ogrejemo pečico na..

    Preberi vse...
  • Korenčkovo pecivo

    Priprava: Biskvit pečemo na 180 stopinj 35min. Pečenega razrežemo na pol, premažemo en del s svetlo drugi del z temno glazuro. Ko se glazura ohladi, razrežemo na poljubno velike kocke. Dober tek!..

    Preberi vse...

Izdelkov 221 do 230 od skupaj 248