KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Medene kamutove kocke

Ni bolj praktičnega peciva kot tako narezano na kocke. V kombinaciji z medom in oreščki je res sočno in okusno. To kamutovo pecivo se bo prileglo tako kot običajno nedeljsko pecivo, kakor tudi ob za slavnejše priložnosti.


    Sestavine za biskvit:

  • 100g masla (sobna temperatura)
  • 30g sladkorja
  • 130g BIO kamut polnozrnate moke
  • 1/2 čajne žličke vaniljeve aroma



  • Sestavine za nadev:

  • 60g rjavega sladkorja
  • 175g medu
  • 2 veliki jajci
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome
  • 15g BIO kamut polnozrnate moke
  • 140g nasekljanih oreščkov (praženi lešniki, mandlji, ameriški orehi itd.)
  • ščep soli



Priprava:
Pečico segrejte na 175 °C. Maslo in sladkor z ročnim mešalnikom kremasto mešajte, da se sladkor malo raztopi. Dodajte vaniljo in moko ter premešajte, da se vse poveže v testo. Zmes prenesite v pekač, premera 18x18cm, obložen s papirjem za peko in oblikujte ravno dno. Zmesi je dovolj, plast naj ne bo predebela. Pecite najprej le 18 minut oz. samo toliko, da se robovi in vrh obarva rahlo zlate barve. Medtem, ko se peče, pripravite nadev, ki ga boste prelili po biskvitu in potem skupaj pekli do konca.

Za nadev v veliki posodi zmešajte sladkor, med, jajca in vaniljo tako, da dobite gladko zmes. Dodajte moko in sol, premešajte ter na koncu vmešajte še fino nasekljane oreščke. Ko je biskvit v prvi fazi pečen, ga pustite približno 5-10 minut, da se malenkost strdi, nato po njem prelijte nadev in pecite vse skupaj še 30 minut. Tako pečeno pecivo pustite v pekaču, dokler se vse skupaj ne ohladi. Razrešite šele, ko je dobro ohlajeno, da dobite lepe kocke.

Dober tek!

* * *
Za nas je to pecivo pripravila @ninazorcic

* * *

Dodaj odgovor