Sestavine:
- 400 g BIO pšenične bele moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 250 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 1 vanilijev sladkor
- malo naribane ekološke limonine lupine
- 1 rumenjak
- najljubša domača marmelada (mi smo izbrali marelično)
Priprava:
Moko presejemo in ji dodamo sladkor v prahu ter premešamo z rokami. Dodamo vnailijev sladkor, sol in limonino lupino. Na koncu pa še maslo in rumenjak. Dobro pregnetemo, da dobimo gladko maso, ki jo zavijemo v prozorno folijo in jo za vsaj 30 minut postavimo v hladilnik.
Hladno testo razvaljamo na do max 0,5 cm debeline (raje manj), nato pa z modelčki izrežemo dve željeni velikosti. Željam prilagodimo tudi obliko. Pazimo, da izrežemo enako število keksov z luknjo in brez. Pečemo 6-8 minut na 180 stopinjah. Piškote z luknjami damo v posebno skledo in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Marmelado malenkost segrejemo in jo namažemo na kekse brez luknjice, nato pa kekse z lukjnico položimo na marmelado in rahlo stisnemo.
Vesel božič!