KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Linški piškoti





Sestavine:

  • 400 g BIO pšenične bele moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 250 g zmehčanega masla
  • ščepec soli
  • 1 vanilijev sladkor
  • malo naribane ekološke limonine lupine
  • 1 rumenjak
  • najljubša domača marmelada (mi smo izbrali marelično)




Priprava:

Moko presejemo in ji dodamo sladkor v prahu ter premešamo z rokami. Dodamo vnailijev sladkor, sol in limonino lupino. Na koncu pa še maslo in rumenjak. Dobro pregnetemo, da dobimo gladko maso, ki jo zavijemo v prozorno folijo in jo za vsaj 30 minut postavimo v hladilnik.
Hladno testo razvaljamo na do max 0,5 cm debeline (raje manj), nato pa z modelčki izrežemo dve željeni velikosti. Željam prilagodimo tudi obliko. Pazimo, da izrežemo enako število keksov z luknjo in brez. Pečemo 6-8 minut na 180 stopinjah. Piškote z luknjami damo v posebno skledo in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Marmelado malenkost segrejemo in jo namažemo na kekse brez luknjice, nato pa kekse z lukjnico položimo na marmelado in rahlo stisnemo.

Vesel božič!

Dodaj odgovor