Le kdo ne pozna živila zdrob? Vsi smo zrasli na topli skledici okusnega grisa, ki so nam ga mame in babice pripravljale ali za zajtrk ali za večerjo. Mogoče pa vsi ne vedo, da zdrob ni le eden, ampak da dobimo zdrob pri mletju različnih žit. Nekdaj smo poznali le klasični zdrob iz pšenice. Danes pa so zelo cenjeni zdrobi tudi iz drugih, bolj zdravih žit. Tako si danes v zdravi prehrani skoraj težko predstavljamo, da ne bi uporabili zdroba iz ekološke pire. Pri nas pa v zdrob meljemo tudi proseno kašo in tako dobimo lep rumen, zdrav zdrob, ki se uporablja enako kot običajni zdrob, s tem da je proseni zdrob je veliko bolj hranljiv in lažje prebavljiv.
Eden najbolj poznanih zdrobov je koruzni zdrob oz. polenta. Tako dišeča, tako okusna in tako vsestranska, da bi jo res morali več vključiti v našo prehrano.
Naj bo slastno tudi zdravo!
Naši zdrobi so veliko več kot le gris ali polenta. Mi radi eksperimentiramo in vključujemo zdrobe v različne tako slane kot sladke recepte. Njihova uporaba je res tako enostavna, da z njimi lahko pripravite vse obroke dneva.
Da bo tudi vaš krožnik tako pisan in poln zdravja, kot so naši predlogi. Zelo preprosto in izjemno okusno - enostavno BIO.
Recepti z zdrobi za zajtrk
Sladki recepti z zdrobi
Slani recepti z zdrobi